Close sidebar
Close sidebar

Monumentul Kitschului, in Chiajna. Autoritatile au "spanzurat" bustul unui scriitor cunoscut la intrarea in scoala

Monument ca la Chaijna n-a vazut Parisul! Ca sa lumineze scoala, autoritatile au spanzurat bustul unui scriitor cunoscut. Mai precis, i-au agatat de gat un colier metalic prins cu suruburi, de care au agatat un laser. Pe langa asta, ispravirile primariei capitalei par joaca de copii. Priviti si va cruciti!

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Reporter: Asta ce inseamna ca iti bati joc de o statuie? Uite ce i-au pus, lesa, zgarda!

Reporter: Zici ca are zgarda saracu. Zici ca l-a legat cu zgarda se stalpul ala de iluminat! Exact! Sa nu plece de aici! Arata ca un catel, da.

Reporter: Cum, frate sa nu stii ordinea culorilor? Cum, rosu, galben si albastru? Adica tu daca mergi pe partea asta, sa vezi drapelul corect ar trebui sa te uiti dincolo.

Sunt frumoase, costa o gramada de bani si au fost amplasate pentru ochii cetatenilor.Sa le luam pe rand.Mai intai facem o tura la ceas de seara, pe bd magheru din capitala.

Reporter: Deci, uita-te si tu! Rosu galben si albastru.Tricolorul! Pai, albastru, galben, rosu trebuie! Nu, rosu, galben si albastru!

Constitutia Romaniei prevede la articolul 12, alineatul 1 ca:  „Drapelul Romaniei este tricolor; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu".

Proportiile, nuantele culorilor precum si protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Reporter: Deci, e posibil asa ceva? Cum frate, rosu galben si albastru? Sa nu stii in ce ordine sunt culorile drapelului tau? Dar primaria ce-o fi zis?

Si, ca sa aflam raspunsul am facut o solicitare in acest sens insa, pana la aceasta ora Primaria capitalei nu ne-a dat niciun raspuns.

Mergem mai departe si gasim alta ineptie. O statuie fara nume pusa in lesa de administratia locala din Chiajna.

Reporter: Dar cine e Eminescu sau cine e ca nu-mi dau seama? Nu e Eminescu. Dar, ce i-au facut? Ca sa se vada instalatia!
Iata si efectul mult asteptat!

Reporter: Cateva punctulete care oricum nu se vad pentru ca este un stalp aici aprins care face lumina si atenueaza tot efectul.

SI totusi pe cine reprezinta aceasta statuie  inlantuita de instalatia de Craciun?

Reporter: Deci, Nicolae Balcescu nu e! Ca Nicolae Balcescu parca nu avea asa perciunii mari!....E Balcescu, dar de ce nu scrie nimic pe bust aici?

Alexandru Odobescu! Fost scriitor, arheolog si om politic roman. Contemporan cu Mihai Eminescu e al indeplinit functia de Ministru al Monumentelor si profesor de arheologie la Universitatea din Bucuresti. Este si autorul unor nuvelei istorice- Doamna Chiajna.

Intrebata de aceasta improvizatie, doamna Director nu a vrut sa dea niciun interviu si....ne-a inchis usa.

Reporter: O intrebare! Cineva de aici nu a spus cand vine sa puna zgarda aia....Domnule, nu e O.K. acolo! Nu i-a spus nimeni?

Iar primaria nu ne-a dat niciun raspuns.

Chiar si la o saptamana dupa ce am atras atentia ca nu e frumos ce-au facut l-au lasat tot asa! Pai, cine sa-l dea jos, mai? Trebuie aprobare!

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI