Close sidebar
Close sidebar

Mujdei de usturoi. Cum să îl prepari ca să fie delicios și sănătos. Trei rețete

Mujdei de usturoi. Sosurile de usturoi sunt răspândite în toatã lumea (mousses d’ail!) aşa cã s-au rătăcit şi pe la noi vreo două-trei variante. Iată recomandările celebrului Radu Anton Roman.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mujdei de usturoi. I. Cel mai simplu şi mai sărăcăcios: usturoi, sare, apă. Baza! La-ndemână e să cureţi o căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o "chisarniţă" de lemn. Potriveşti o linguriţă de sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă,se adaugă apă. Merge la orice, carne, mămăligă, peşte.

Citeste si: Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

Mujdei de usturoi. II. Când la pasta de bază se adaugă o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui şi o lingură de mărar tocat, se cheamă că trecem prin Oltenia.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie

Mujdei de usturoi. III. Pentru că, în Transilvania dacă ajungem, lângă oarece ciolan afumat şi fiert, sigur "boreasa" va pune în piuliţa enormă de alamă, pe lângă cel puţin două căpăţâni de usturoi şi sare, şi un pahar de smântână, o lingură de oţet de mere, o linguriţă de miere şi ceva tarhon bine tocat, proaspăt sau în oţet.

Sursa:  gustarte.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI