Murături. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții murăturile perfecte, ferme și crocante:

Murături. 1. Sarea, foarte importantă. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strică. Cumpără sare specială pentru murături.

muraturi

Citeste si: Muraturile tale nu se vor mai strica niciodata! Incearca acest truc!

Murături. 2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să strice murăturile.

Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.

muraturi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentul care lupta impotriva cancerului, trateaza ulcerul si intareste sistemul imunitar! Romanii il mananca toata iarna si sunt innebuniti dupa el

Murături. 3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie să se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasă moi sau chiar să se strice.

Rețeta ideală de murături asortate puse la borcan, pe iarnă

Murături. Ingrediente:

gogonele
țelină
morcovi
conopidă
ardei coarnă
varză roșie
ardei iuți

hrean
usturoi
frunze de țelină
sare
oțet

Murături. Mod de preparare:

Se spală legumele. Morcovii se taie rondele, țelina felii și conopida se desface în buchețele.

Se așează toate legumele în borcane, intercalând și bucăți de varză roșie, grăunți de usturoi, hrean, ardei iuți și coarnă, frunze de țelină.

muraturi

Citeste si: VIDEO| Cum să avem o zi lipsită de stres și productivă. Sfaturile unui renumit neurochirurg

Murături. Se face o saramură: la 10l de apă, 500g sare și 250ml oțet. Se pune apă la fiert, se adaugă sarea și se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adaugă oțetul, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în borcane, peste legume, scrie bzi.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si