Medicii o lauda pentru faptul ca are in compozitie compusi anticancerigeni, hepatoprotectori, anti-inflamatori – antioxidanti, vitaminele A, C, E, zinc, fibre alimentare care combat constipatia si detoxifica colonul, minerale.

Citeste si: Gigi Becali, propunere socanta pentru Ada, amanta fotbalistului de la FCSB, batuta de neveste in toaleta: "O sa vorbesc sa-ti dea niste despagubiri! Esti fata saraca si ai vrut si tu sa castigi un ban"

Varza murata lupta impotriva cancerului. Prin mai multe studii, s-a constatat ca, prin intermediul procesului de fermentatie, izotiocianatii joaca un rol important in eliminarea substantelor cancerigene din organism, trateaza ulcerul si intareste sistemul imunitar.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

De asemenea, s-a constatat ca glucozinolatii din varza murata ajuta la activarea enzimelor antioxidante naturale si flavonoidele protejeaza peretii arterelor de daunele oxidative.

Conform doctorulzilei.ro, nutritionistii recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune, boli de inima sau de afectiuni ale rinichilor sa evite muraturile in saramura.

Le pot alege, in schimb, pe cele in otet sau pot reduce cantitatea de sare prin sterilizarea borcanelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si