Adăugarea unui condiment comun din bucătărie în mașina de spălat te poate ajuta enorm la păstrarea culorii intacte a hainelor.

În timp, hainele se decolorează de la prea multe spălări. Tot mai mulți dintre noi încercăm să găsim trucuri pentru a împiedica acest proces deloc plăcut. Și poate părea greu de crezut, dar piperul negru poate fi un ajutor de nădejde! Specialiștii susțin că acest condiment te poate ajuta să păstrezi culoarea cât mai vie a țesăturilor.

Boabele de piper dau o aromă deosebită mâncărurilor, însă câți sunt cei care știu că pot fi folosite chiar și în mașina de spălat, când vine vorba de rufele colorate. La finalul ciclului de spălare, vei remarca imediat că hainele sunt nu doar curate, dar au și culorile mai vii.

Piperul, ingredient de folosit în mașina de spălat

Piperul negru nu doar că ajută împotriva decolorării hainelor. Uleiurile naturale din piper neutralizează și absorb mirosurile neplăcute, lăsând hainele cu un miros proaspăt, de curat. În plus, va îndepărta toate reziduurile de detergent de pe haine, readucând la viață culorile țesăturilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Specialiștii susțin că acest condiment atât de folosit de români reduce uzura țesăturilor, prelungind viața articolelor de îmbrăcăminte.

Citește și: Rețeta de zacuscă cu 10 kg de vinete și ardei copți: Cât timp se lasă la fiert?

Instrucțiuni de folosire a piperului în mașina de spălat:

1. Macină piperul negru sau folosește piper deja măcinat, din comerț.

Atenție! Acest condiment trebuie folosit sub formă de pudră, nu boabe, altfel riști să pătezi rufele.
2. Pune aproximativ două linguri de pulbere de piper în cuva mașinii, nu în compartimentul destinat detergentului sau balsamului.
3. Pornește mașina de spălat, selectând programul potrivit rufelor tale.

Citește și: 6 greșeli grave pe care le faci când gătești somon

Așa cum spuneam, piperul ajută la îndepărtarea reziduurilor de detergent de pe haine, care pot provoca decolorarea lor. Culorile hainelor vor fi chiar și mai intense după ce vei folosi acest truc cu ingredientul întâlnit în toate bucătăriile românilor.

sursa foto: Shutterstock


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si