Nume mari ale muzicii populare și lăutărești au dispărut în cursul acestui an din cauza infectării cu SARS-Cov2. Printre acestea se numără Cornelia Catanga, Gabi Luncă, Nelu Ploieşteanu. Complicațiile suferite după infecția cu COVID-19 l-au răpus și pe celebrul interpret de muzică populară Petrică Mâțu-Stoian.

Citeste si: Drama artistului Benone Sinulescu

O pierdere teribilă pentru muzica populară românească a fost și trecerea în neființă, spre sfârșitul lunii noiembrie, a legendarului interpret Benone Sinulescu. Ajuns la vârsta de 83 de ani, celebrul interpret

a decedat pe neașteptate ca urmare a unei pneumonii. 

Tot în acest an, în septembrie, s-a stins și maestrul Ioan Cobâlă, fost dirijor al Orchestrei de Muzică Populară "Rapsozii Botoşanilor", în vârstă de 74 de ani.

Cornelia Catanga, victimă a infectării cu coronavirus

Seria neagră a fost deschisă de solista de muzică lăutărească Cornelia Catanga, care a murit pe data de 26 martie la Spitalul Universitar din Capitală.

Cornelia Catanga, diagnosticată cu Covid-19, s-a tratat mai multe zile acasă și a ajuns în ultima clipă la spital. Artista în vârstă de 63 de ani fusese spitalizată cu o zi mai devreme în stare gravă și suferea și de alte comorbidităţi. Medicii nu au mai putut să o salveze.

Cântăreaţa de muzică lăutărească a fost condusă pe ultimul drum doar de familie şi de câţiva prieteni apropiaţi, în condițiile valului pandemic agresiv din primăvară. 

Citeste si: VIDEO-O mână de oameni a condus-o pe ultimul drum pe Gabi Luncă

Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu, dispăruți în aceeași zi

Ziua de 2 aprilie 2021 a fost una dintre cele mai negre pentru muzica românească. S-au stins în aceeași zi atât cântăreaţa de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă, cât și Nelu Ploieşteanu, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească.

Cântăreaţa de muzică lăutărească Gabi Luncă a murit, vineri seara, 2 aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, unde era internată de două săptămâni cu COVID-19. Cântăreața avea 83 de ani și a fost răpusă de teribilul virus.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Nelu Ploieșteanu, ultimul mare lăutar al țării, înmormântare ca-n pandemie

Gabi Luncă a imprimat numeroase albume în perioada colaborării cu casa de discuri Electrecord, dintre care: "Gipsy Songs" (1974), "Măi neicuţă din Piteşti" (1983), "Anii mei şi tinereţea" (1991), "Două mame pentru-o fată" (2005), "Dă mamă cu biciu-n mine. Comori ale muzicii lăutăreşti" (2009). La sfârşitul anilor '90 înregistrările de la Electrecord au ajuns în Marea Britanie şi intră în atenţia postului de radio BBC.

Îndrăgitul artist Nelu Ploieșteanu s-a stins după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Fetele artistului nu au crezut diagnosticul, și au cerut o necropsie, care a confirmat decesul din cauza coronavirusului.

În aceste condiții, Nelu Ploieșteanu a fost înhumat mai târziu decât ar fi trebuit. La cimitir a fost însoțit doar de fiicele sale și de câțiva apropiați. Nelu Ploieșteanu le spunea prietenilor că “s-a născut lăutar și așa ar vrea să moară”.

Iar cei care l-au iubit și s-au bucurat de muzica lui, au spus o rugăciune, de rămas bun.

Citeste si: Melodii celebre ale lui Nelu Ploieșteanu. Ultima lui colaborare a fost cu Alex Velea

Complicațiile post-Covid l-au răpus pe Petrică Mâţu Stoian

Pe data de 6 noiembrie, a pierit pe neașteptate interpretul de muzică populară Petrică Mâţu Stoian, în vârstă de 61 de ani.

Celebrul interpret de muzică populară, originar din zona Plaiului Cloșanilor din județul Mehedinți și activ în ultimii ani din viață în Ansamblul artistic „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu s-a stins din viață la Spitalul Județean de Urgență Reșița, în urma unor complicații suferite după infecția cu COVID-19.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Noi dezvăluiri tulbură ancheta morții îndrăgitului artist Petrică Mîțu Stoian! Ce spun anchetatorii

Deși era complet vaccinat anti-COVID, el a decedat în urma unei bronhopneumonii urmată de un șoc septic, a declarat directorul medical al spitalului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar penal, la 8 noiembrie 2021, în cazul decesului, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă.

Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare la Arad

Pe data de 18 noiembrie, marele Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Inițial, artistul s-a simțit rău și a ajuns la spital cu o ambulanță. După ce medicii l-au stabilizat, el a plecat acasă, dar starea sa s-a înrăutățit, iar soția sa anunțat decesul.

Citeste si: Benone Sinulescu a murit! Muzica populară românească primește o nouă lovitură cruntă

Solistul de muzică populară a murit în casa proprie din Arad și a fost înmormântat cu onoruri militare. Sicriul a fost depus mai maulte zile la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad, iar sute de persoane i-au adus un ultim omagiu, chiar dacă intrarea în foaier s-a făcut exclusiv pe baza certificatului verde COVID.

Citeste si: Ce avere avea Benone Sinulescu? Artistul avea testamentul pregătit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si