ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Să fii fermier e un mod de viaţă în primul şi-n primul rând. Nu o muncă. Afacerea trebui gândită şi financiar, dar trebuie gândită şi cu sufletul”.
Alin Căprilă ne plimbă prin ferma sa din Coconi, judeţul Călăraşi. Pe scheletul unui fost CAP gata să cadă, a ridicat o afacere de succes care se extinde de la o zi la alta.
ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am lucrat la cules căpşuni, practic, 2 săptămâni şi apoi mi-au dat o echipă de indieni pe mână. Am stat 2 luni în fermă, apoi m am mutat la Londra, unde era şi fratele, el a ajuns cu 2 ani înainte. Şi ne-am specializat în construcţii”.
Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Absolventul de teologie care a descoperit beneficiile mierii
Alin şi-a construit singur drumul în viaţă şi a ştiut mereu ce are de făcut.
ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „N-am plecat cu gândul de rămâne acolo. Am plecat cu ideea de a strânge nişte bani şi a construi ceva acasă”.
La Coconi a construit o fermă cu vaci din rasa Aberdeen Angus.
ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 40 de capete, femele, respectiv 2 tauri aduşi din Marea Britanie. La momentul acesta avem aproximativ 170 de capete, tineret 1, tineret 2, mame.
Pentru Alin, zootehnia se împacă de minune cu munca pământului.
ALIN CĂPRILĂ, FERMIER: „Am început cu 190 de hectare de teren arabil, acum avem cam 550-560 de hectare pe care le lucrăm”.
Dar chipul i se luminează cu adevărat când ne arată vacile şi taurii din ferma sa.
Citeste si: VIDEO| NEAM UNIT. Mâncarea fină, afacere de succes pentru Lavinia Maier