A fost votată în plenul Senatului ordonanța de urgență prin care se acordă zile libere părinților pentru supravegherea copiilor de până la 12 ani pentru perioada în care unitățile de învățământ sunt închise, a informat președintele Senatului, Anca Dragu, pe Facebook.

Citeste si: Un nou record de vaccinări în România: peste 150.000 de doze în ultimele 24 de ore

Părinții din IT, cercetare sau construcții pot sta acasă în timpul școlii online

Acest OUG, în forma sa inițială, excludea categorii importante de părinți, respectiv cei care, prin lege, sunt scutiți de la plata impozitului pe salariu.

Totuși, părinții excluși inițial se află în aceeași situație ca toți ceilalți atunci când copiii lor sunt nevoiți să rămână acasă pentru școala online. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Prin urmare, am introdus un amendament prin care și părinții cu dizabilități, cei care lucrează în domeniul construcțiilor, sectorul IT și cercetătorii să poată beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor", a scris Anca Dragu.

Potrivit șefei Senatului, nicio categorie de părinți nu trebuie să fie discriminată. "La rândul lor, copiii au nevoie de grija și protecția părinților lor, indiferent de meseriile acestora", a precizat Anca Dragu.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț despre formarea guvernului: "O refacere a USL nu e posibilă"

Senatul a adoptat, cu 128 de voturi ”pentru” şi o abţinere, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinţilor şi altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si