Ministrul Muncii a oferit detalii despre acordarea voucherelor de 500 de lei pentru preșcolari și familiile cu venituri mici. Banii vor ajunge în posesia celor vizați începând cu luna iunie.

Voucherele vor avea rolul de a preveni abandonul școlar

Ministrul Muncii a precizat că autoritățile oferă voucherele, în primul rând, pentru a preveni abandonul școlar.  Voucherele, care vor fi pe card, au ajuns deja la inspectoratele școlare și urmează să fie distribuite celor aflați în nevoie.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț despre "stimularea rapidă a economiei". Cine va primi bani de la Guvern

Acele vouchere în valoare de 500 de lei pentru preşcolari şi familiile defavorizate au fost deja rezolvate la sfârşitul lunii aprilie. Ne dorim să le implementăm pentru a preveni abandonul şcolar. Sunt tichete emise, de tip card, pe suport electronic pentru sprijinul educaţional. Au fost deja împărţite aceste tichete prin inspectoratele şcolare care le vor către şcoli, grădiniţe şi vor fi înmânate familiilor, elevilor ”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Plajele de pe litoral sunt gata să primească turiștii de 1 Mai

Oamenii vor putea cumpăra cu acești bani caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentatie. 

Ce vor conține pachetele de ajutoare alimentare

Totodată, Marius Budăi a anunțat că vor fi distribuite pachete de ajutoare pentru familiile defavorizate, care constă în făină de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, conserve de carne, gemuri.

Aceste pachete vor ajunge la aproximativ 1,2 milioane de cetățeni

Citeste si: Singura soluție prin care Rusia ar putea fi oprită. Florin Cîțu: „E nevoie de blocadă totală împotriva Rusiei”

Există însă categorii defavorizate lăsate cu buzunarele goale: e vorba de persoanele vulnerabile, care ar fi trebuit să primească vouchere în valoare de 50 de euro. Măsura a fost amânată pentru lunile de vară.

Citeste si: Alertă generală în Moldova. O bombă a fost depistată la spitalul de copii din Tiraspol

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si