Inspectorii au verificat toate fisele medicale ale pacientilor ajunsi la Institutul "Marius Nasta" de la inceputul anului, iar numarul celor contaminati a fost mult mai mare fata de 5, cati a anuntat initial conducerea spitalului.

Toti pacientii aveau si alte afectiuni cronice, iar unii dintre ei au fost transferati de la alte spitale din Capitala. Grav este ca medicul epidemiolog nu a raportat managerului toate infectiile. Fara masuri drastice de protectie, bacteria ucigatoare s-a raspandit rapid in spital.

Citeste si: REVOLTATOR! In doua localitati din tara primaria deverseaza gunoaiele in rauri! IMAGINI greu de privit!

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitala sustine ca a aflat de primele doua infectii cu Acinetobacter abia pe 9 februarie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, in 2019, la Marius Nasta au fost raportate 14 infectii, iar, in 2018, 51- cu mai multi germeni rezistenti, printre care: Clostridium, Pseudomonas, Acinetobacter, E. Coli si Klebsiella.

Citeste si: Polițiștii de frontieră de la Nădlac, ȘOCAȚI de ce au găsit într-un TIR! Au dat la o parte cutiile de vopsea și....- "Niciodată nu am văzut atât de mulți"

GERMENI DESCOPERITI: Clostridium Difficile, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp. MDR, E. Coli, Klebsiella pneumonie, virus gripal tip A H1N1, virus gripal B.

In urma neregulilor descoperite la inst marius nasta, directia de sanatate publica a dat 2 avertismente si 16 amenzi in valoare de douasprezece mii cincisute de lei. Persoanele sanctionate au fost medicul epidemiolog,directorul de ingrijiri, directorul medical si asistentele sefe.

Citeste si: Chinul prin care a trecut Andreea Bălan în sala de operație. Medicul care i-a salvat viața a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat

Medicii au fost instruiti din nou pentru a respecta toate protocoalele de igiena. Blocul operator si sectia de terapie intensiva sunt inchise de 3 saptamani. Curatenia si dezinfectia totala sunt in curs de finalizare. Abia dupa prelevarea noilor probe, inspectorii vor decide daca medicii pot opera din nou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si