Close sidebar
Close sidebar

Numarul mortilor din cauza infectiei cu Acinetobacter de la institutul Marius Nasta este de 3 ori mai mare decat cel anuntat initial!

De la inceputul anului, 17 bolnavi au fost contaminati cu bacteria periculoasa, iar 13 au murit. Grav este ca unele decese puteau fi prevenite, daca epidemiologul nu musamaliza totul.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Inspectorii au verificat toate fisele medicale ale pacientilor ajunsi la Institutul "Marius Nasta" de la inceputul anului, iar numarul celor contaminati a fost mult mai mare fata de 5, cati a anuntat initial conducerea spitalului.

Toti pacientii aveau si alte afectiuni cronice, iar unii dintre ei au fost transferati de la alte spitale din Capitala. Grav este ca medicul epidemiolog nu a raportat managerului toate infectiile. Fara masuri drastice de protectie, bacteria ucigatoare s-a raspandit rapid in spital.

Citeste si: REVOLTATOR! In doua localitati din tara primaria deverseaza gunoaiele in rauri! IMAGINI greu de privit!

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitala sustine ca a aflat de primele doua infectii cu Acinetobacter abia pe 9 februarie.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Potrivit Directiei de Sanatate Publica, in 2019, la Marius Nasta au fost raportate 14 infectii, iar, in 2018, 51- cu mai multi germeni rezistenti, printre care: Clostridium, Pseudomonas, Acinetobacter, E. Coli si Klebsiella.

Citeste si: Polițiștii de frontieră de la Nădlac, ȘOCAȚI de ce au găsit într-un TIR! Au dat la o parte cutiile de vopsea și....- "Niciodată nu am văzut atât de mulți"

GERMENI DESCOPERITI: Clostridium Difficile, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp. MDR, E. Coli, Klebsiella pneumonie, virus gripal tip A H1N1, virus gripal B.

In urma neregulilor descoperite la inst marius nasta, directia de sanatate publica a dat 2 avertismente si 16 amenzi in valoare de douasprezece mii cincisute de lei. Persoanele sanctionate au fost medicul epidemiolog,directorul de ingrijiri, directorul medical si asistentele sefe.

Citeste si: Chinul prin care a trecut Andreea Bălan în sala de operație. Medicul care i-a salvat viața a povestit pas cu pas ce s-a întâmplat

Medicii au fost instruiti din nou pentru a respecta toate protocoalele de igiena. Blocul operator si sectia de terapie intensiva sunt inchise de 3 saptamani. Curatenia si dezinfectia totala sunt in curs de finalizare. Abia dupa prelevarea noilor probe, inspectorii vor decide daca medicii pot opera din nou.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI