Potrivit analizei Eurostat, citate de adevarul.ro, 20% dintre mai bogati romani castiga de 5.2 mai mult decat cei mai saraci 20% dintre locuitori, romania fiind pe primul loc din UE cu cea mai mare inegalitate de venituri.

Situatia este asemanatoare si in Bulgaria s Spania, Estonia, Grecia si Letonia. La polul opus, statele cele mai „egalitare“ sunt Cehia (cu un raport de 3,5 intre veniturile bogatilor si veniturile saracilor), Finlanda (3,6), Slovenia (3,7), Olanda (3,8) si Belgia (3,8).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

„Datele privind inegalitatea economica au devenit foarte importante pentru a estima saracia relativa, pentru ca distributia resurselor economice poate avea un raport direct cu dimensiunea si cu profunzimea fenomenului saraciei“, se arata in raportul Eurostat, citat de News.ro.

Seriile Eurostat arata ca România este tara in care inegalitatea dintre bogati si saraci a crescut cel mai puternic in ultimii ani, in special in perioada 2013-2014, de la o diferenta intre veniturile extremelor de 6 in 2010 la 6,2 in 2011, 6,3 in 2012, 6,6% in 2013 si 7,2 in 2014.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si