Pe patul de spital, Niculina a spus ca vrea sa-si revada tara inainte de a muri, ca vrea sa is idea ultima suflare in patul ei. Impresionata de dorinta femeii, asistenta Adele Carli Ballola a decis sa faca un gest emotionant si, impreuna cu doi colegi, voluntari la serviciul de ambulanta, saptamana trecuta, au plecat spre Romania. Cei 1.700 de kilometri dintre Empoli si Onesti, cei trei italieni si pacienta lor romanca i-au facut in 25 de ore.

Asistenta Adele a devenit o eroina pentru colegii sai
Asistenta Adele a devenit o eroina pentru colegii sai

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

”Cum a fost posibila o asemenea “excursie”? Simplu. Am plecat urechea, nu la dorinta unei femei, ci la suferinta acesteia. Mi-a fost imposibil sa-i spun “nu” atunci cand m-a implorat, cu lacrimi in ochi, sa o duc in Romania sa moara acolo. Am vorbit cu cei care ma puteau ajuta, mi-am luat cateva zile de concediu si am plecat”, a povestit asistenta italinca, atunci cand la intoarcerea in tara s-a aflat de gestul ei, iar conducerea spitalului Spitalul Sf.

Iosif a trimis presei o scrisoare in care ii multumea colegei.

”Pentru mine e o mare multumire ca am reusit sa fac acest gest. Trecand peste faptul ca familia femeii isi pierduse orice speranta ca va reusi sa o aduca in tara, acestia au reusit sa se bucure, alaturi de Niculina, de ceva ce e foarte greu sa intelegem, importanta de a fi acasa”, a spus asistenta italianca.

Ambulanta cu femeia bolnava si italienii a ajuns la Onesti in circa 25 de ore
Ambulanta cu femeia bolnava si italienii a ajuns la Onesti in circa 25 de ore

In scrisoarea trimisa presei, cei din conducerea spitalului au povestit cum a luat asistenta decizia si ii multumesc pentru gestul ei: “Asistenta medicala sefa a departamentului medical al Spitalul Sf. Iosif din Empoli pe nume Adele, a facut un gest care ne-a dat noua, asistentelor medicale si medici, sentimentul de a fi mandri de profesia noastra. Aceasta asistenta medicala extraordinara a decis sa realizeze visul unui bolnav care a vrut sa-si petreaca ultimele momente ale vietii sale, nu intr-un pat de spital, la o mie de kilometri departe de cei dragi, ci acasa, aproape de familia sa. Asa ca, ajutata de linistea si intunericul noptii, impreună cu doi tineri salvatori ai Mercy Empoli si fiica femeii, au dus-o pe aceasta la casa ei din Romania. O calatorie istovitoare, care a durat mai mult de douazeci si patru de ore. Dar cati dintre noi nu ar vrea sa-si sarute si sa vada tara lor si pe cei dragi pentru ultima data, inainte de a pleca la ceruri? Ei bine, Adele a facut-o, lasand in urma cuvintele, discursurile, birocratia si ascultandu-si doar inima, limba universala. Gestul ei ne face mandri sa fim asistente medicale si ne da speranta. Multumim Adele, tie si tinerilor salvatori ai Mercy Empoli care au insotit ambulanta”, se arata in scrisoarea publicata in ziarul italian "Il Tirreno" din Toscana

Si mai emotionant este, ca pe drumul de intoarcere spre Italia, Adele a primit un telefon din Romania “Niculina a murit. Acolo unde a vrut ea. Va multumim!”.

foto: Il Tirreno Toscana


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si