Close sidebar
Close sidebar

O campanie din Madrid descurajeaza barbatii sa se aseze cu picioarele departate in mijloacele de transport in comun

O campanie care descurajeaza barbatii sa se aseze cu picioarele departate in mijloacele de transport in comun, ocupand mai mult decat un singur loc, a fost lansata in Madrid de Empresa Municipal de Transportes (EMT), organizatia care opereaza transportul cu autobuzul in capitala Spaniei, informeaza bbc.com.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Campania presupune afisarea unor semne care infatiseaza silueta unui barbat asezat pe un scaun cu picioarele departate, ocupand mai mult decat un loc intr-un mijloc de transport in comun. Langa silueta apare un "X" rosu.

EMT a precizat, intr-un comunicat publicat recent, ca scopul noilor semne este de a le aminti calatorilor ca "este necesar sa mentina un comportament civic si sa respecte spatiul tuturor persoanelor aflate in autobuz".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

O campanie similara este planuita pentru transportul cu metroul din Madrid.

Demersul a aparut in urma unei petitii lansate online de un grup de femei, care a strans peste 12.000 de semnaturi. Grupul "Mujeres en Lucha" a mentionat in petitie ca nu este neobisnuit ca in mijloacele de transport in comun femeile sa calatoreasca foarte inconfortabil, din cauza unor barbati asezati langa ele, care le invadeaza spatiul.

In urma cu doi ani, termenul "manspreading", creat pentru a descrie un barbat care sta pe scaun cu picioarele departate si ocupa mai mult decat un loc intr-un mijloc de transport in comun, a fost acceptat in dictionarul Oxford online.

"Manspreading" este deja descurajat in unele orase din lume, precum New York, Philadelphia si Seattle.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI