„Au spus ca au primit un anunt anonim, cum ca as vrea sa ma sinucid, ca as vrea sa ucid tatal si ca as vrea sa ascund copiii de autoritati”, povesteste femeia.

De piatra sa fii si tot nu ai cum sa nu te cutremuri in fata unor asemenea scene sfasietoare. Infricosati, copiii tipa si plang, intr-o incercare disperata de a scapa din mainile autoritatilor. In casa incepe o lupta cumplita pentru prinderea si smulgerea lor cu forta, de langa mama.

„Copiii au fost luati pe motiv ca avem o relatie foarte stransa si ca as fi manipulat copiii impotriva tatalui, fara nicio dovada, numai pe lucruri fabricate”, spune ea.

Ca sa nu fie luati, cei mici se zbat. Sora cea mare incearca sa se puna zid in fata politistilor, insa acestia o dau la o parte, intr-un mod brutal.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Mihai este la o casa de copii, Maria este data la o familie, sunt izolati complet. Copiii nu au voie sa mearga la scoala, nu au voie sa vorbeasca cu nimeni cunoscut, parinti, bunici, prieteni, povestete femeia.

Marturiile mamei, fost medic in Piatra-Neamt, cutremura. Ea povesteste ca tot cosmarul a inceput in 2015, cand a plecat de langa sotul care o batea si cu care are doi copii.

Cel de-al treilea copil este fructul unei alte casnicii. La o luna dupa ce a anuntat autoritatile finlandeze ca a parasit casa, acestia au inceput sa o haituiasca. Copiii au fost luati de langa ea, dati in custodia tatalui, apoi, lasati din nou la ea, ca in urma cu cateva zile sa-i fie luati iar.

Colegii sai sunt alaturi de ea: "Era extraordinara. Cred ca o mama atat de daruita, capabila pana la sacrificu pentru copilul ei, sacrificiul superm. Nu tinea cont de ea, totul era copilul Ce sa-i reprosezi? Ca ii iubeste prea mult? Ca munceste si le asigura un viitor?".


Daca pentru colegii din tara, Camelia e intruchiparea bunatatii, pentru autoritatile finlandeze este o mama ingrozitoare, care nu merita sa-si tina alaturi copiii. Camelia acuza autoritatile din Romania de nepasare.

"Pana acum, nu s-a rezolvat nimic. Doar promisiuni, vorbe, dar, efectiv, nu s-a intamplat nimic. Am cerut ca Romania sa reactioneze la CEDO pentru ca incalcarea flagranta a drepturilor omului. Nu se poate lupta un singur om cu un sistem care functioneaza impotriva legilor", spune ea.

Pentru ca cei doi copii smulsi de langa ea au si cetatenie romana, toata speranta mamei sta in auutoritati, ca, pana la urma, o vor ajuta sa-i ia pe cei mici acasa.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si