Fenomenul de pe cer care va putea fi văzut pe cer este o eclipsă inelară de Soare. Acest ,,inel de foc'' se va putea vedea în America de Nord, America Centrală și America de Sud. Cei curioși au șansa de a vedea un astfel de fenomen pentru următorii cel puțin 20 de ani.

Astronomii numesc efectul creat drept ,,inel de foc''

Pe data de 14 octombrie, Luna va trece prin fața Soarelui în punctul cel mai îndepărtat față de Pământ.

Acest lucru înseamnă că nu îl va acoperi complet. De asemenea, astronomii numesc efectul creat drept ,,inel de foc''.

Acest eveniment va putea fi văzut în opt state din SUA.

De asemenea, după ce va trece peste Golful Mexic, eclipsa se va putea observa din Mexic, Belize, Honduras, Panama, Columbia și Brazilia.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Sfaturile astrologului Ioana Ispas pentru luna octombrie 2023: ”Soarele intră în Scorpion pe 23 octombrie, astfel că intrăm într-o fază de regenerare a energiilor vitale”

În primă fază, aceasta va fi vizibilă ca o eclipsă parțială, pe măsură ce Luna se deplasează în fața Soarelui.

După circa o oră și douăzeci de minute, apare cercul de foc, care durează între unu și cinci minute.

Care sunt sfaturile oferite de Agenția Spațială Americană?

Toți cei care vor să urmărească eclipsa, sunt sfătuiți de Agenția Spațială Americană să poarte o protecție specială pentru ochi. Aceasta este concepută pentru a privi Soarele, fiindcă Luna nu blochează complet lumina.

„În timpul eclipsei, cerul va deveni mai întunecat, deși nu la fel de întunecat ca în timpul unei eclipse totale de soare.

Unele animale pot începe să se comporte ca și cum ar fi asfințit, iar aerul se poate simți mai rece”, notează NASA, citată de independent.co.uk

„Nu priviți Soarele prin lentila camerei, telescop, binoclu sau orice alt dispozitiv, nici chiar în timp ce purtați ochelari speciali sau folosiți o altfel de protecție. Razele solare concentrate pot produce arsuri și leziuni oculare grave. ” 

Eclipsa inelară de Soare care va traversa SUA va avea loc în anul 2046, potrivit managerului programului de eclipse al NASA, Kelly Korreck.  

Citește și: Astrologie octombrie 2023. Cele mai importante aspecte ale lunii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si