Close sidebar
Close sidebar

O femeie din SUA, depistata cu o super-bacterie E.Coli ce nu poate fi ucisa de nici un antibiotic!

Primul caz cunoscut in SUA de prezenta a unei super-bacterii ce nu a putut fi tratata cu nici un antibiotic de ultima generatie, a fost prezentat intr-un raport al Departamentului Apararii din SUA.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Prezenta unei infectii cu o bacterie E. Coli rara, rezistenta la antibiotice, inclusiv la Colistin, pe care uneori doctorii il folosesc drept ultima arma cand restul antibioticelor esueaza, a fost descoperita la o femeie de 49 de ani din Pennsylvania, informeaza CNN.

Proba a fost trimisa la Centrul Medical Militar National Walter Reed, care a descoperit bacteria in urina. Nu s-au dat alte detalii, inclusiv cum s-a infectat femeia, care nu a parasit Statele Unite in ultimele cinci luni.  

CDC si departamentul Sanatatii din Pennsylvania s-au mobilizat imediat pentru a investiga cazul si pentru a depista contactele pe care pacientul le-a avut, pentru a vedea daca bacteria s-a raspandit.  

Centrul a anuntat si ca cerceteaza altor posibile cazuri in unitatea medicala in care a fost pacienta. Bacteria a fost identificata insa in cazul altor infectii din afara Statelor Unite, in Europa, Canada si China.

Iar un raport sugereaza ca acest tip de infectie duce la moartea a jumatate dintre pacientii ce o prezinta.  

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca rezistenta la antibiotice este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea globala in ziua de astazi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI