Prințul Emanuele Filiberto de Savoia – cunoscut și ca prințul Veneției din Italia – a anunțat că va renunța la pretenția sa la coroana țării când va abdica.

Regele, în vârstă de 50 de ani, va preda ștafeta fiicei sale de 19 ani, Prințesa Vittoria de Savoia, în viitorul apropiat, scrie NY Post.

Citește și: Andreea Mantea ajunge weekend-ul acesta la Timișoara pentru castingul emisiunii "Casa iubirii"!

„Cu mare plăcere, voi renunța și o voi lăsa să-și asume rolul, ceea ce sunt sigur că o va face mai bine decât mine”, a spus el miercuri pentru Daily Telegraph.

Vittoria de Savoia, prințesa influenceriță de 19 ani

Vittoria de Savoia, prințesa influenceriță de 19 ani

[Sursa foto: Instagram]

„Nu va fi mâine sau peste un an, ci când va fi pregătită. Este important ca generația tânără să aibă șansa de a pune în practică idei noi și moderne”, a adăugat Filiberto.

Prințul de Savoia: Tinerii sunt „mult mai conștienți” de problemele lumii

El a remarcat, de asemenea, că tinerii sunt „mult mai conștienți” de problemele lumii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Este important ca ea să nu devină moștenitoare într-o etapă prea târzie a vieții ei”, a spus el despre copilul său cel mai mare, care se pare că nu va trebui să aștepte decenii până când tatăl ei va muri pentru a revendica tronul — spre deosebire de conducători altor țări.

Vittoria de Savoia, prințesa influenceriță de 19 ani

Vittoria de Savoia, prințesa influenceriță de 19 ani

[Sursa foto: Instagram]

Filiberto l-a menționat în mod deosebit pe monarhul Regatului Unit, regele Charles al III-lea, declarând că „ar fi fost de ajutor dacă” ar fi fost suveran cu 20 de ani în urmă.

Monarhiei Turnului Înclinat din Pisa are o istorie relativ scurtă, Casa Savoia conducând între 1861 și 1946, când țara era încă cunoscută ca Regatul Italiei.

Republica Italiană a preluat apoi statul după al Doilea Război Mondial, iar regele de atunci, Victor Emmanuel al III-lea, a renunțat la coroană în favoarea fiului său, Umberto al II-lea.

Tânăra Vittoria de Savoia, o prințesă modernă

Vittoria de Savoia a trăit o viață de lux alături de sora ei mai mică, Luisa, în vârstă de 16 ani.

Vittoria are o mulțime de urmăritori pe rețelele sociale, adunând peste 79.800 de urmăritori pe pagina ei de Instagram, iar în prezent locuiește în Marea Britanie, unde studiază istoria artei și științe politice în timp ce face și modelling.

Ea a fost chiar prezentă în mari publicații de profil, inclusiv în ediția franceză a Vanity Fair.

Prințesa Vittoria de Savoia face și modelling

Prințesa Vittoria de Savoia face și modelling

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si