Piețele bursiere din Asia se prăbușesc după temerile de recesiune din SUA. Acțiunile au scăzut masiv pe bursa din Tokyo, luni 5 august, transmite The Guardian.

Temerile de alte tulburări ale pieței se adâncesc după ce datele economice din SUA au speriat investitorii.

UPDATE 13.00. Scad puternic și bursele europene. Indicele CAC al bursei de la Paris a scăzut cu 2,3%, în timp ce DAX-ul german a pierdut 2,7%. Situația este identică pentru FTSE din Londra, care a scăzut cu 2,8%.

Băncile și acțiunile companiilor din tehnologie se numără printre marile pierderi bursiere din Europa. 

UPDATE. Nori negri pe Wall Street și în Europa

UPDATE 11.00.  Bursa americană va deschide pe roșu în cursul zilei de astăzi, după cum arată contractele futures pe acțiunile americane. Potrivit estimărilor, indicele Dow Jones Industrial Average va scădea cu aproximativ 600 de puncte, sau 1,5%, iar indicii S&P 500 și Nasdaq-100 sunt în scădere cu 2,8%, respectiv 4,9%.

La câteva ore de la deschiderea bursei din Londra, indicele FTSE 100 al celor mai mari companii listate pe bursa engleză a scăzut sub pragul de 8.000 de puncte pentru prima dată din aprilie. Este vorba de o scădere de 2,3%.

Situația cea mai gravă este în Japonia, unde indicele acțiunilor Nikkei 225 a scăzut cu peste 10% la sfârșitul tranzacționării – atingând cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului trecut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Situația cea mai gravă este în Japonia,

Situația cea mai gravă este pe bursa din Japonia

[Sursa foto: Twitter]

Și alte piețe din Asia-Pacific sunt, de asemenea, în scădere puternică. Indicele Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu peste 8% în tranzacțiile de după-amiază, iar S&P/ASX 200 din Australia cu 3,5%.

Se așteaptă pierderi suplimentare în Europa și pe Wall Street astăzi, potrivit sursei citate.

Panică în rândul investitorilor din Asia

Vânzările de acțiuni cauzate de panică lovesc astăzi piețele financiare, a explicat Kyle Rodda, analist senior al pieței financiare.

"Piețele sunt în criză și este o mare de roșu în întreaga lume. Există multe lucruri neclare și în mișcare, dar este esența lucrurilor este următoarea: o încetinire care se profilează a economiei SUA a pus îndoieli cu privire la creșterea economică globală. Mișcarea a declanșat o vânzare a dolarului american și o creștere a yenului", a explicat analistul financiar.

Creșterea tensiunilor din Orientul Mijlociu a lovit piețele bursiere încă din weekend.

Tot mai multă lume consideră iminent un atac iranian de represalii asupra Israelului.

Indicele de referință al Arabiei Saudite a scăzut duminică cu 2,4%, iar indicele blue-chip al Egiptului a scăzut cu 2,9%.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Cu siguranță există multă frică în sistem, așa cum este ilustrat de „indicatorul fricii” de pe Wall Street – indicele Vix al turbulențelor așteptate pe piața bursieră din SUA – care a crescut săptămâna trecută.

Cea mai puternică scădere a bursei din Tokyo din 1987 încoace

Ziua de tranzacționare s-a încheiat la Tokyo, iar indicele acțiunilor Nikkei 225 din Japonia a suferit o scădere de peste 12%.

Media Nikkei de referință a Japoniei a scăzut cu 12,40%, până la 31.458,42, o scădere de 4.451 de puncte, în timp ce indicele Topix a scăzut cu 12,48% la 2.220,91.

Potrivit Reuters, aceasta este o scădere record de puncte zilnice pentru Nikkei și cea mai mare pierdere procentuală de la episodul "Lunea Neagră" din 1987.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si