UPDATE Sfârșit cumplit pentru unul dintre cei mai experimentați piloți de acrobație ai României. Dan Ștefănescu- în vârstă de 55 de ani- s-a prăbușit cu avionul privat pe un câmp din județul Prahova. Salvatorii veniți în grabă nu au mai putut să facă nimic pentru el. Din primele informații se pare că ar fi vorba de o defecțiune.

Pilotul prăbușit, un maestru al zborului de acrobație 

La manșa avionului privat de acrobație era unul dintre cei mai experimentați piloți ai României- Dan Ștefănescu. La cei 55 de ani, avea aproape 10 mii de ore de zbor la activ.
A făcut parte din Lotul Național de Acrobație- fiind catalogat drept un maestru al acestui sport. Astăzi făcea un zbor de antrenament. Nu ajunsese departe de aerodromul din Strejnicu- județul Prahova- când s-a prăbușit inexplicabil.

Impactul cu pământul a fost atât de violent că aparatul de zbor s-a făcut zob. Au venit mai multe echipaje de ambulanță și descarcerare- dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru pilot.

Din primele informații din anchetă se pare că ar fi cedat motorul avionului. Însă investigațiile și expertiza sunt abia la început și e greu de dat un verdict. Cert e că toată lumea e uluită de o asemenea veste.

Știrea inițială. Un avion de acrobaţie în care se afla doar pilotul s-a prăbuşit sâmbătă în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, transmite pres locală.

Citeste si: VIDEO| Un avion Boeing 737, cu 133 de oameni la bord, s-a prăbușit în China

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit publicației ziarulincomod.ro, pilotul a fost declarat decedat. Avionul era unul privat, model folosit pentru acrobații, și s-a prăbușit, sâmbătă, în jurul orei 14.50.

Citeste si: Vasile Dîncu, despre catastrofa aviatică de la Constanța: fost o conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă

UPDATE. Pilotul care a decedat în urma accidentului este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. 

La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă.

A fost demarată o anchetă în urma accidentului aviatic

Ancheta în cazul avionului de acrobaţie care s-a prăbuşit sâmbătă la Strejnicu a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind efectuată împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Transporturi Prahova, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cercetările în acest caz sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti, împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi, pentru stabilirea cauzelor şi condiţiilor producerii incidentului aviatic, a precizat IPJ Prahova.

Tragedia aviatică de la Constanța, cauzată de vremea nefavorabilă

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că, în urma verificării unui raport, catastrofa aviatică de la Constanța, în urma căreia opt militari și-au pierdut viața, s-a petrecut din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pe data de 2 martie, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, apoi a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citeste si: Aeronavele prăbușite în Constanța au fost doborâte de rachete sol aer? Ce spun autoritățile: “A fost numită o comisie de investigare”

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat ulterior spre zona posibilului impact pentru o misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei. Elicopterul a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar.

Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază, a anunţat Ministerul Apărării.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si