Evenimentul a avut loc în dimineața zilei de duminică, 16 iulie 2023, pe Aeroportul El Prat din Barcelona. În timp ce avionul se afla la aproximativ două treimi din pistă, pilotul a luat decizia că este mai sigur să frâneze la putere maximă. Din cauza acestui lucru, frânele și pneurile s-au supraîncălzit. Nu s-a produs un incendiu în consecință. 

Cum au reacționat pasagerii?

Comandantul a autorizat echipajul de cabină pentru a efectua o evacuare de urgență folosind toboganele de urgență de pe pista 24L.

Citește și: Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Polonia. Cinci persoane au murit, iar alte șapte au fost rănite

Aproximativ toți pasagerii au urmat toate procedurile de evacuare de urgență. Unii dintre ei este posibil să fi luat decizia de a ignora evacuarea în siguranță și să fi cărat bagajele de mână în timp ce urcau pe tobogane.

O pasăre a intrat în motorul unui avion, în timp ce aeronava cobora cu viteză pe pistă. Cum au reacționat pasagerii

O pasăre a intrat în motorul unui avion, în timp ce aeronava cobora cu viteză pe pistă. Cum au reacționat pasagerii

[Sursa foto: Pexels.com]

Pista a fost eliberată imediat

Serviciile de urgență au asistat aeronava. De asemenea, pista a fost imediat eliberată, pulverizându-se apă pe pneuri pentru a le răci. Pasagerii au fost preluați cu autobuzul și duși către terminal.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Avioanele care așteptau să decoleze au fost redirecționate către pista 24R. S-a înregistrat o întârziere considerabilă. Controlul traficului aerian a trebuit să organizeze o rotație pentru avioanele care soseau, dar și pentru cele care plecau, pentru ca pista unică să poată fi folosită în siguranță. 

Aeronava a fost remorcată de pistă, iar pasagerii aeronavei de la Barcelona la Sevilla au fost reuniți cu bagajele de mână.

Pista s-a redeschis până la prânz, așadar aeronavele care plecau puteau utiliza din nou 24L. Cele care soseau puteau folosi 24R.

Citește și: Avion militar rus, prăbușit în Marea Azov. Pilotul și-a pierdut viața în urma evenimentului

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si