Close sidebar
Close sidebar

O posibilă „evaluare” a negocierilor cu Ucraina este prematură, susține Kremlinul

Kremlinul a afirmat marţi că este prematur „să prezinte o evaluare” a negocierilor cu Kievul care au avut loc luni cu privire la războiul declarat de Rusia Ucrainei, informează AFP.

Mircea Pop,

O posibilă „evaluare” a negocierilor cu Ucraina este prematură, susține Kremlinul


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este prea devreme pentru a prezenta o evaluare ”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Trebuie să le analizăm şi apoi să ne gândim la perspectivele raportate de Medinski. Negocieri directe sunt în curs între delegaţii ruse şi ucrainene ”, anunţă Peskov.

Negocierile au durat cinci ore

Negoceri au avut loc luni între delegaţii ruse şi ucrainene în Belarus, la frontiera ucraineano-belarusă și au durat aproximativ cinci ore.

Citeste si: Război în Ucraina- Noi atacuri, negocieri fără succes

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Moscova condiţionează orice soluţie la război şi la oprirea ofensivei sale în Ucraina de o recunoaştere a suveranităţii ruse în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, de o „denazificare” şi o „demilitarizare” a statului ucrainean, i-a spus luni Vladimir Putin omologului său francez Emmanuel Macron, într-o convorbire la telefon.

De asemenea, Rusia a cerut ca Ucraina să fie o ţară neutră, potrivit aceleiaşi surse.

Nicio concluzie în urma negocierilor

Discuțiile purtate între delegații ucraineni și ruși nu au ajuns la nicio concluzie după întâlnirea de la granița ucraineană-belarusă. Ambele părți se reîntorc la Kiev sau Moscova pentru a se consulta înainte de a doua rundă, ce va avea loc în zilele următoare.

Citeste si: Discuție telefonică între Macron, Putin și Zelenski. Președintele rus s-a angajat să cruţe civilii în Ucraina

Am convenit să continuăm negocierile ”, a spus Vladimir Medinsky, șeful corpului diplomatic rus, ce a participat la negocieri. Acesta a adăugat că o nouă întâlnire va avea loc în zilele următoare, la granița dintre Polonia și Belarus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI