O româncă a povestit coșmarul prin care trece ea, împreună cu copiii ei în Fâșia Gaza, de la începutul conflictului din 7 octombrie. Ei nu au lumină, iar procurarea alimentelor de la magazine a devenit o reală problemă, a explicat aceasta pentru Antena 3 CNN.

Îndurerată, românca cere cu disperare ajutorul

Cu ochii în lacrimi, românca roagă autoritățile să o salveze cât mai repede din acel infern, deoarece își dorește ca copiii ei să trăiască.

"Suntem în Fâșia Gaza. Vă rog frumos să ne scoateți de aici. Nu găsesc pâine, nu găsesc lapte pentru fetița mea. Noi ne ducem să cumpărăm, dar nu găsim nimic. Nu avem apă, lumină, nimic. Vă rog să ne scoateți din Gaza. Vă rog să-i ajutați pe copiii mei să trăiască”, a fost mesajul sfâșietor al femeii, conform sursei citate.

Armata israeliană a lovit mai multe clădiri din Gaza.

[Sursa foto: AFP]

Citește și: Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, aceasta povestește de traumele prin care trec cei mici în momentul în care aud bombele.

”Stăm împreună și așteptăm să vină dimineața.

Noaptea este cel mai greu. Nu mai putem să rezistăm”, a povestit românca.

Situație dificilă în Gaza

Miercuri, mai mulți cetățeni străini și palestinieni răniți au trecut frontiera de la Rafah, în Egipt. Cel puțin 320 de posesori de pașapoarte străine au ieșit prin punctul de trecere, potrivit oficialilor egipteni și forțelor de securitate, citați de agențiile de presă internaționale. Tot astăzi, armata israeliană a anunțat că 15 dintre soldații săi au fost uciși în Gaza începând de marți. 

Război Israel

Soldat israelian pe frontul de război.

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Tânăra de 23 de ani răpită și torturată de Hamas a fost găsită moartă. Fusese luată ostatică în timpul unui festival pe 7 octombrie: ”A trăit orori de nedescris”

În continuare, situația este disperată, deoarece oamenii se tem de tot ce acest război. Mai mult, cetățenii din Gaza sunt speriați și de faptul că nu mai pot fi tratați, asta deoarece doar 13 spitale mai funcționează, toate fiind pline de pacienți grav răniți. Nici personalul nu mai este 100% în formulă completă, mulți dintre ei fiind uciși, sau răniți. Gaza rămâne în continuare în pană totală de curent, după ce Israelul a oprit atât electricitatea, cât și combustibilul pe data de 11 octombrie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si