Toata țara se află sub seceta extremă din ultima perioadă. Fermierii sunt cei mai afectați deoarece agriculturile sunt complet distruse.

Județele afectate sunt Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Gurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Tulcea,Teleorman,Timiș, Vaslui și Vrancea.

Citeste si: WWF România anunță că resursele naturale ale planetei au fost epuizate astăzi

ANM a anunțat temperaturi extreme și în luna august, iar rezervele de apă ale orașelor deja sunt aproape terminate. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că cele mai afectate culturi din acest an sunt cele de porumb și grâu.

Citeste si: O furtună de 15 minute a distrus o întreagă comună din Buzău

România la extreme. O furtună de 15 minute a distrus o comună întreagă din Buzău

România se află avertizări de caniculă și vijelii. Vântul puternic a făcut ravagii în Buzău.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Mai multe orașe din țară au fost afectate de furtuni noaptea trecută.

Comuna Padina din Buzău a fost distrusă de rafale puternice de vânt. Meteorologii spun că aceste fenomene vor mai apărea și zilele următoare.

Citeste si:  Avertizare ANM pentru mai bine de jumătate de țară! Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă

Zeci de copaci au fost distruși,  acoperișul unei case a fost smuls, iar pereții unei case aflate în construcții au căzut.

Vântul puternic a rupt până și crucile dintr-un cimitir.

"Vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată, asta înseamnă că vor fi adverse torenţiale. Este posibil, în mod izolat să fie căderi de grindină şi vijelii. Se vor acumula cantităţi de apă însemnate, 25-35 l/mp", a spus Iulia Bărbulescu, meteorolog.

Citeste si: Imagini inedite cu Apele Dunării. Au secat atât de tare, încât se văd rămășițele vapoarelor din Al Doilea Război Mondial

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si