Close sidebar
Close sidebar

O universitate britanica, amendata pentru periclitarea vietii unor studenti, intr-un experiment despre efectele cafelei

Universitatea Northumbria din Marea Britanie a fost amendata cu 400.000 de lire sterline (470.575 de euro), pentru periclitarea vietii unor studenti, care, in cadrul unui experiment despre efectele cafelei, au primit o cantitate din acest produs de 100 de ori mai mare decat limita admisa, informeaza BBC.

,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Doi dintre studentii participanti la acel experiment au suferit efecte secundare ”care le-au periclitat vietile”, afirma presa britanica. Reprezentantii Universitatii Northumbria au declarat la Tribunalul Coroanei din Newcastle ca ”regreta profund si sincer” acel experiment, in urma caruia institutia de invatamant superior a primit o amenda de 400.000 de lire sterline.

Alex Rossetta si Luke Parkin, doi studenti la facultatea de Stiinte sportive, au primit fiecare echivalentul a 300 de cesti de cafea.

Ei au fost internati in sectia de terapie intensiva pentru a face dializa, dupa ce acea eroare de calcul le-a produs efecte secundare.

Procurorul Adam Farrer a declarat in sala de judecata ca acea supradoza de cafea ”ar fi putut foarte usor sa le fie fatala”.

Peter Smith, avocatul apararii, a spus ca reprezentantii universitatii ”insista asupra faptului ca iau foarte in serios sanatatea studentilor si corpului profesoral”.

Testul efectuat

Cei doi studenti s-au oferit sa participe la un test realizat in martie 2015, conceput pentru a masura efectele cofeinei asupra organismului uman in timpul exercitiilor fizice.

Ei au primit 30 de grame de cofeina in loc de 0,3 grame (limita admisa, n.r.), a precizat Adam Farrer.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Decese au fost raportate dupa un consum de 18 grame de cafea, a adaugat acelasi procuror.

Universitatea britanica a renuntat sa mai foloseasca tablete de cofeina si a optat pentru cafeaua pudra.

Calculul aferent cantitatilor de cafea oferite voluntarilor din acel experiment a fost facut de pe un telefon mobil, iar punctul zecimal a fost plasat eronat si nu a existat o analiza a riscurilor.

Ambii studenti au beneficiat de o recuperare completa, chiar daca Alex Rossetta a raportat tulburari ale memoriei de scurta durata.

Universitatea Northumbria si-a recunoscut vinovatia la acuzatia de incalcare a normelor de sanatate si siguranta, in cadrul unei audieri in instanta, ce a avut loc luna trecuta.

Aceasta institutie de invatamant superior are peste 30.000 de studenti si dispune de un buget de aproape 250 de milioane de lire sterline.

Sursa: News.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI