Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Obezitatea infantilă, combătută prin sport

În România, 1 din 4 copii are probleme cu greutate și 1 din 10 suferă de obezitate. O echipă de specialiști a inițiat o campanie menită să le vină de ajutor celor mici

Redactia Stirile Kanal D,

Obezitatea infantilă, combătută prin sport

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O viață sănătoasă înseamnă mult sport și o alimentație potrivită. Asta a învățat pe pielea lui Iulian, un tânăr de 17 ani, care până nu demult cântărea cu 40 de kilograme în plus. 

Citește și: Reguli noi pentru restaurante: Numărul de E-uri trebuie trecut în meniuri

 Obezitatea la copii atrage probleme de sănătate

”Nu puteam să mă îmbrac și eu cu o haină care îmi plăcea, trebuia să îmi iau haine pe mărimea mea.”, spune Iulian.

Tânărul a reușit să ajungă la greutatea ideală într-un timp record, fiind ajutat de o echipă de specialiști, printre care și antrenorul Alexander Florescu, care a gândit un program complex.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Partenerii noștri ne vor ajuta cu teste medicale pentru a vedea dacă copiii vor fi apți pentru sport, iar apoi partea sportivă unde eu împreună cu echipa mea voi ajuta acest proiect.”, spune antrenorul Alexander Florescu.

Programul este gândit să prevină obezitatea infantilă și să-i ajute pe cei mici să înțeleagă beneficiile unei alimentații echilibrate.

Obezitatea este o problemă care afectează nu doar aspectul exterior, ci are nenumărate alte implicații în sănătatea fizică și psihică a celui care se confrună cu asta.

OMS a recunoscut că obezitatea este o boală cronică netransmisibilă 

Încă din anul 2022, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că obezitatea este o boală cronică netransmisibilă, iar specialiștii în domeniu trag un semnal de alarmă și spun că în următorii ani, numărul celor care suferă de obezitate ar putea atinge 250 de milioane de oameni, la nivel mondial.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI