In articol:
- Obezitatea la copii atrage probleme de sănătate
- OMS a recunoscut că obezitatea este o boală cronică netransmisibilă
O viață sănătoasă înseamnă mult sport și o alimentație potrivită. Asta a învățat pe pielea lui Iulian, un tânăr de 17 ani, care până nu demult cântărea cu 40 de kilograme în plus.
Citește și: Reguli noi pentru restaurante: Numărul de E-uri trebuie trecut în meniuri
Obezitatea la copii atrage probleme de sănătate
”Nu puteam să mă îmbrac și eu cu o haină care îmi plăcea, trebuia să îmi iau haine pe mărimea mea.”, spune Iulian.
Tânărul a reușit să ajungă la greutatea ideală într-un timp record, fiind ajutat de o echipă de specialiști, printre care și antrenorul Alexander Florescu, care a gândit un program complex.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
”Partenerii noștri ne vor ajuta cu teste medicale pentru a vedea dacă copiii vor fi apți pentru sport, iar apoi partea sportivă unde eu împreună cu echipa mea voi ajuta acest proiect.”, spune antrenorul Alexander Florescu.
Programul este gândit să prevină obezitatea infantilă și să-i ajute pe cei mici să înțeleagă beneficiile unei alimentații echilibrate.
Obezitatea este o problemă care afectează nu doar aspectul exterior, ci are nenumărate alte implicații în sănătatea fizică și psihică a celui care se confrună cu asta.
OMS a recunoscut că obezitatea este o boală cronică netransmisibilă
Încă din anul 2022, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că obezitatea este o boală cronică netransmisibilă, iar specialiștii în domeniu trag un semnal de alarmă și spun că în următorii ani, numărul celor care suferă de obezitate ar putea atinge 250 de milioane de oameni, la nivel mondial.