Obiceiuri de Florii 2023. Sărbătoarea Floriilor mai este cunoscută în popor și sub numele de Intrarea Domnului în Ierusalim. 

În 2023, Floriile sunt sărbătorite pe data de 9 aprilie și este sărbătoare cu cruce roșie  în calendarul creștin-ortodox. 

Sărbătoare mare pentru toți creștinii-ortodocși

Când Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, oamenii au venit într-un număr mare pentru a-l întâmpina pe cel care l-a înviat pe Lazăr din mormânt, una dintre cele mai mari minuni ale lumii.

Persoanele prezente țineau în mână ramuri de măslin și finic și l-au recunoscut drept adevăratul Mântuitor.

Sărbătoarea Floriilor deschide ultima săptămână pe pământ din viața lui Iisus.

Citește și: VIDEO: Papa Francisc, despre avort și homosexualitate într-un documentar Disney+/”Tinerii au această nerăbdare de a se întâlni”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

După Florii începe Săptămâna Patimilor când are loc Paștele sau minunea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Ce nu ai voie să faci Duminică? Este mare păcat!

Potrivit tradițiilor, de Florii  nu este bine să vă spălați pe cap. Superstiția spune că persoanele care vor face acest lucru, vor albi mai devreme.

De asemenea, credincioșii nu au voie să lucreze în gospodărie în această zi, Intrarea Domnului în Ierusalim fiind o sărbătoare de importanță majoră. 

De Florii nu se calcă, nu se spală, nu se face curat și nu se lucrează în grădină. Se spune că este bine ca femeile să scoată lucrurile la aerisit și să deschidă larg toate geamurile, pentru a intra în casă energie pozitivă.

În această zi nu este bine să se planteze copaci și flori. Cei care fac acest lucru vor avea parte de ghinion. Mai mult de atât, cei care vor să planteze pomi, o pot face în Săptămâna Mare.

Tradiții și obiceiuri

În această zi, gospodinele coc atâtea pâini câți membrii are familia, însă sunt diferite, în funcție de vârstele celor din familie. Pâinile trebuie împletite din aluat de grâu. Acestea sunt ornate cu figurine sau cruci din același aluat.

Pâinile trebuie date celor săraci pentru a fi feriți de cele rele.

Citește și: Felicitări de Florii 2023. Mesaje, urări și imagini cu text cu „La mulți ani”. „De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare şi iubitoare.”

Citeste si: Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei Iliescu: „Îi iubesc foarte mult și îi respect. Nu m-au deranjat cu o vorbă.”- kfetele.ro

Citeste si: Fosta nașă a Liviei Eftimie și a lui Cătălin Bordea rupe tăcerea! Adevărul despre mariajul lor: ”Căutau nod în papură”- radioimpuls.ro

De asemenea, în această zi, fetele trebuie să fiarbă apă cu busuioc. Ele trebuie să meargă la miezul nopții să fiarbă apa și să o pregătească pentru a se spăla pe cap cu ea a doua zi. Scopul este acela de a avea un păr sănătos și strălucitor.

Apa se pune apoi la rădăcina unui păr înflorit, rostind: „Cât de frumos e părul înflorit, așa de frumoasă să fiu și eu; cum se uită oamenii la un păr înflorit, așa să se uite și la mine!”

Se spune că aşa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de  Paște.

În această zi se mănâncă pește. Este a doua dezlegare din postul Paștelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Potrivit tradiției, peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare. Cine va mânca, se va lecui de orice boală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si