Rusia a refuzat toate propunerile în ceea ce privește ceea ce este un armistițiu de sărbătorile pascale și continuă atacurile. Vineri, președintele Consiliului European ia solicitat lui Vladimir Putin garanția unor culori umanitare de Paște. Rusia a acceptat evacuarea cetățenilor ucraineni cu condiția ca militarii din Azovstal să se predea.

Lupte puternice în Mariupol

Pe străzile din Mariupol s-au dat lupte puternice, în ciuda faptului că Vladimir Putin spune că a fost eliberat de forțele ruse. Liderul de la Kremlin a ordonat o blocadă în jurul combinatului siderurgic Azovstal. Acolo, în labirintul de buncăre subternare, se află un ultim grup de militari ucraineni, aproximativ 2.000 de luptători, dar și sute de civili.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina: ziua 59. Mariupol, „cea mai mare catastrofă umanitară” a secolului

„Aruncă bombe grele, bombe anti-bunker, care provoacă distrugeri uriaşe. Avem morţi şi răniţi în interiorul bunkerelor. Unii civili rămân blocaţi sub ruine. Civilii sunt în mai multe bunkere subterane, în fiecare cam 80- 100 de oameni”, a spus Svyatoslav Palamar, comandant aflat în regimentul Azov. 

Potrivit oficialilor, în Mariupol, în afara zonei industriale, mai sunt peste 100.000 de civili. 

Posibile culoare umanitare în Mariupol

Președintele Consiliului European, Charles Michel, ia solicitat ieri președintelui rus, Vladimir Putin, printr-o discuție telefonică, garantarea unei culori umanitare cu ocazia Paștelui ortodox. Răspunsul liderului de la Kremlin a fost că acest lucru va fi posibil doar dacă militarii aflați la Azovstal se vor preda.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Biserica Ortodoxă ucraineană, aflată sub Patriarhia Moscovei, a anunțat că pregătește o procesiune religioasă de Paște pentru a evacua civilii și soldații ucraineni din interiorul combinatului siderurgic.

Totodată, reprezentanții de la Moscova susțin că în acest moment este liniște în Mariupol, oamenii au fost eliberați și se pot plimba liniști pe străzi. 

Citeste si: Donald Trump susține că amenințat țările NATO că SUA nu le va apăra în fața Rusiei dacă nu cresc veniturile destinate cheltuirilor militare.

„Autorități Republicii Populare Donețk organizează curățarea străzilor de moloz și îndepărtarea echipamentelor militare ucrainene. Naziștii ucraineni ai batalionului „Azov” au rămas împreună cu mercenarii străini din Statele Unite și țările europene blocați în interiorul fabricii „Azovstal”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării, Igor Konașenkov. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În Donbas, trupele rusești atacă pe mai multe direcții. Cu toate acestea, Kievul spune că forțele ruse au capturat zeci de sate din regiunea Donețk. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că aceste atacuri au câștiguri temporare, alte atacuri fiind respinse.

Citeste si: Rușii au publicat din greșeală câți soldați au pierdut în Ucraina. Postarea a fost ștearsă prea târziu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si