Un misterios cilindru gigant descoperit pe o plajă din Australia a fost identificat ca fiind "resturi de la o rachetă indiană", potrivit oficialilor australieni.

Citește și: Mumiile pitice din mormântul lui Tutankhamon, identificate după ADN. Cine erau cele două fetițe

Obiectul, care are aproximativ 2,5 metri înălțime, a fost găsit pe o plajă de lângă Green Head, la trei ore nord de orașul Perth.

Plaja Green Head de lângă Perth

Plaja Green Head de lângă Perth

Oficialii de stat și specialiștii în aviație au petrecut aproape două săptămâni încercând să afle ce a fost cilindru metalic gigant și de unde provine.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mulți au înclinat inițial să creadă că obiectul găsit pe plaja Oz din Green Head care este un „deșeu spațial”, conform ITV News.

Ce este, de fapt, cilindrul uriaș găsit pe plajă

Agenția Spațială Australiană a ajuns totuși la o concluzie diferită, afirmând că obiectul reprezintă „cel mai probabil” resturi dintr-o „etapă a treia uzată a unui vehicul de lansare a satelitului polar”.

Vehiculul ar fi fost operat de Organizația Indiană de Cercetare Spațială, iar resturile care au fost găsite de la ambarcațiune sunt acum colectate și păstrate pentru analize suplimentare.

Într-un mesaj pe Twitter, Agenția Spațială Australiană a transmis: „Deșeurile rămân în depozit, iar Agenția Spațială Australiană lucrează cu partenerii din India, care va oferi o confirmare suplimentară și va determina următorii pași, inclusiv luarea în considerare a obligațiilor din tratatele spațiale ale Națiunilor Unite".

Citește și: Descoperire incredibilă: timpul trece de cinci ori mai lent în acest punct din spațiu

„Dacă comunitatea observă alte resturi suspecte, ar trebui să le raporteze autorităților locale și să informeze Agenția Spațială Australiană prin [email protected].
„Agenția Spațială Australiană este angajată în sustenabilitatea pe termen lung a activităților din spațiul cosmic, inclusiv colectarea deșeurilor spațiale, și continuă să evidențieze acest lucru pe scena internațională”.

Ce este obiectul misterios găsit pe o plajă din Australia 

Ce este obiectul misterios găsit pe o plajă din Australia 

Australia, văzut din spațiu

Australia, văzut din spațiu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si