Mituri comune

Există multe mituri despre rambursările de taxe din străinătate. Nu numai că induc în eroare contribuabilii, dar îi împiedică și să obțină banii care li se cuvin. Pentru a evita acest lucru, vă reamintim că rambursările de taxe străine sunt o procedură cu adevărat legală. Nu are nimic de-a face cu mărimea pensiei, cu securitatea socială sau cu posibilitatea dumneavoastră de a vă întoarce la muncă în țara din care ați venit.

Recuperarea impozitului din străinătate este un proces legal care vă permite să recuperați plățile excedentare de impozite, indiferent de perioada în care ați lucrat în țară.

Cu toate acestea, este important de menționat că cei care au plecat în străinătate pentru muncă sezonieră au posibilitatea de a recupera toate impozitele plătite în țara respectivă. În majoritatea cazurilor, lucrătorii sezonieri câștigă mai puțin decât valoarea minimă a veniturilor scutite de impozit stabilite în țară și, prin urmare, nu sunt supuși impozitului pe venit personal. În plus, nu ar trebui să existe nicio teamă de dublă impunere. România a semnat un acord de evitare a dublei impuneri cu multe țări europene, care permite evitarea unor astfel de neînțelegeri.

Documente- fără ele, nu puteți recupera plățile excedentare de impozite

După parcurgerea listei de documente necesare, pare că unele documente vor fi dificil de obținut.

De aceea, specialiștii în rambursarea taxelor vă oferă ajutorul lor și vă recomandă să încercați să vă pregătiți pentru procedură în avans. Dacă nu v-ați întors încă din țara de muncă și aveți posibilitatea de a contacta angajatorul sau biroul fiscal local, încercați să obțineți formularele solicitate înainte de a părăsi țara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cele mai frecvente documente solicitate sunt dovada identității și formularele din care apar veniturile obținute și impozitul plătit. Acestea sunt documentele pe care le puteți obține de la angajator sau de la biroul fiscal din străinătate. Dacă ați lucrat în Marea Britanie, vor fi necesare copii ale P45 și P60. Dacă ați lucrat în Germania, veți avea nevoie de un formular Lohnsteuerbescheinigung de la angajatorul dvs., dacă ați lucrat în Norvegia, veți avea nevoie de un formular Arsoppgave de la angajator și de un formular Skattemelding de la biroul fiscal. Dacă ați lucrat în Olanda, ar trebui să obțineți un formular Jaaropgave de la angajatorul dumneavoastră. Fără documentele necesare, va fi nevoie de mult mai multă răbdare pentru a vă recupera impozitul din străinătate, dar totuși, veniturile obținute vor compensa acest lucru.

Totul despre rambursările de taxe din străinătate 

Sfaturi despre rambursările de taxe din străinătate 

Specialiștii în rambursarea taxelor vă pot ajuta să evitați greșelile

Declarațiile de venit necesită probabil cea mai mare atenție în procesul de rambursare a impozitelor din străinătate. Aceasta este partea procesului în care experții în rambursarea impozitelor spun că cele mai multe greșeli sunt făcute din cauza comunicării într-o limbă străină sau de cunoștințe.

Merită subliniat faptul că declarațiile completate incorect sunt revizuite ulterior. Aceasta înseamnă că rambursările durează mai mult decât se preconizase și pot dura de la câteva luni chiar până la un an. Dacă nu sunteți mulțumit de așteptarea potențial lungă, experții vă reamintesc că nu sunteți singuri în această situație și puteți căuta întotdeauna ajutor. Specialiștii în declarații fiscale certificați ajută nu numai la obținerea documentelor lipsă, ci și la completarea declarației fiscale, evitând greșelile neplăcute și costisitoare.

Nu este un secret faptul că recuperarea impozitelor din străinătate necesită timp, răbdare, cunoștințe specifice și mult efort, motiv pentru care experții vă îndeamnă să nu așteptați până în ultima zi pentru a vă pregăti responsabil- aflați când începe și se termină anul fiscal în țara dumneavoastră de muncă, când urmează să fie depuse declarațiile de impozit pe venit, asigurați-vă că colectați documentele necesare și nu credeți în miturile care circulă în jurul subiectului rambursărilor de taxe. Pentru oricine a lucrat în străinătate, rambursările de taxe sunt o mare oportunitate de a-și suplimenta buzunarul cu venituri care sunt pe bună dreptate ale lor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si