Omleta la cuptor. Secretul uneia dintre cele mai savuroase omlete
Omleta la cuptor cu brânză este un deliciu de care te poți bucura la micul dejun, dar o poți savura si ca gustare între mese.
Omleta la cuptor. Ingrediente:
8 ouă
240 ml lapte
80g șuncă, tocată cubulețe
250g brânză Cheddar, rasă
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
200g mozzarella, rasă
1 linguriță pudra de ceapă
sare și piper
Omleta la cuptor. Cum se prepară:
Preîncălzește cuptorul la 175oC, și unge o tavă cu puțin unt.
Într-un vas pentru mixer adaugă ouăle și bate-le bine, până obții o compoziție spumoasă. Încorporează treptat laptele și asezonează cu sare și piper după gust. Adaugă apoi în compoziție pudra de ceapă, șuncă, mozzarella și brânză cheddar. Amestecă bine cu ajutorul unei linguri.
Toarnă compoziția în tavă și lasă omleta cu brânză să se coacă timp de 40-45 de minute, sau până când oul este bine pătruns.
Lasă omletă să stea la temperatura camerei timp de cinci minute înainte de a o tăia.
O poți servi atât caldă cât și rece, alături de felii de pâine prăjită, scrie acasa.ro.