Coaste de porc la cuptor rețetă. Vă prezentăm în acest articol riscurile consumului de carne de porc, beneficiile acesteia, precum și o rețetă delicioasă de coaste de porc la cuptor!

Coaste de porc la cuptor rețetă. Riscurile consumului de carne de porc

În general porcii pot foarte uşor să contacteze Trichinella spiralis, este un parazit care trăieşte în muşchii animalului-gazdă.

De asemenea, carnea de la acest animal favorizează dezvoltarea Trinichelozei.

Citeste si: Fasole băutută de post. Secretul pentru a ieși delicioasă. Merge de minune cu murături

Ca să evitaţi acest pericol cumpăraţi numai din centrele avizate, să verificaţi dacă are ştampilă şi să nu o cumpăraţi dacă vi se pare că miroase ciudat ori are o coloraţie neobişnuită.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Grăsini

În plus, coastele de porc se numără printre acele părți ale porcului care au destul de multă grăsimi.

Un aspect important îl reprezintă modul în care gătiţi carnea de porc. Evitaţi prăjelile (sunt bogate în grăsimi şi calorii), optaţi pentru o porţie de carne de porc gătită la cuptor sau pe grătar. În ceea ce priveşte grăsimile folosite în prepararea cărnii şi acestea pot creşte numărului de calorii, de aceea mai bine gătiţi cu uleiuri vegetale.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Pentru a economisi câteva calorii, tranşaţi carnea în bucăţi mici şi serviţi-o alături de legume (crude în salată sau pregătite la aburi).

Citeste si: Pâine de casă. Rețeta simplă cu care nu vei da niciodată greș

Coaste de porc la cuptor reteta 
Coaste de porc la cuptor reteta 

Nu uitaţi să eliminaţi pe cât posibil din grăsimea vizibilă şi nu încercaţi să consumaţi din abundenţă, riscaţi să suferiţi de indigestie.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Calorii și lipide

De exemplu o porţie de file de porc (cu puţine lipide, de 180 de grame) pregătit la cuptor are 710 calorii, iar două felii (95 de grame) de pulpă de porc, fără grăsimi, prăjită are 685 de calorii.

Indiferent de modul de preparare, carnea tot grasă este. Numai muşchiul de porc şi coastele sunt ceva mai sărace în lipide.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Colesterol

Restul de carne (inclusiv şuncă) conţin colesterol şi grăsimi saturate care favorizează formarea cheagurilor de sânge în artere, blocând astfel fluxul sangvin.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Carnea de porc a devenit in ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare.

Citeste si: Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor

Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta optiune culinara solicita precautii speciale: carnea de porc poate dauna starii de sanatate sau poate provoca chiar deces, scrie sfatulmedicului.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Coaste de porc la cuptor reteta 
Coaste de porc la cuptor reteta 

Coaste de porc la cuptor rețetă. Beneficiile consumului de carne de porc

Carnea de porc in stare naturala este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine.

Reprezinta de asemenea o sursa buna de vitamine si minerale, necesare unui organism sanatos: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, si o serie de vitamine din grupa B, cum ar fi vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina

Proteine

Coaste de porc la cuptor rețetă. Carnea de porc este o sursa minunata de proteine. O portie de carne de 100 de grame ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte.

Citeste si: Tocaniță de pipote de pui. Cea mai sănătoasă și delicioasă rețetă

Coaste de porc la cuptor reteta 
Coaste de porc la cuptor reteta 

Coaste de porc la cuptor rețetă. Grasimi

- Continutul de grasimi al carnii de porc depinde de partea din care provine (piept, cotlet, etc); carnea "cea mai slaba" are un continut de 6g grasime per 100g de carne;

- Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat grasimi saturate;

- Carnea de porc contine Acidul linoleic conjugat, considerat de catre experti ca fiind un bun aliat al organismului impotriva cancerului sau al bolilor cardiovasculare;

Sfaturi utile in prepararea carnii:

- Inainte de gatire, se recomanda indepartarea partilor cu grasime de pe bucata de carne;

- Se recomanda metodele dietetice de preparare a carnii, cum ar fi rotisorul, gratarul, prajirea fara ulei, fierberea;

Citeste si: Ciulamaua de ciuperci de post. Cum se prepară cea mai delicioasă mâncare de post

- Carnea de porc trebuie consumata in portii rezonabile; portia recomandata este de 100 de grame.

Coaste de porc la cuptor rețetă.  Fier

- Carnea de porc este o sursa buna de fier pentru organism si este recomandat a fi introdusa in dieta, cu masura, in cazul anemiei feriprive (prin carenta de fier);

Coaste de porc la cuptor reteta 
Coaste de porc la cuptor reteta 

- O portie de 100 de grame de carne de porc ofera 15% din necesarul zilnic de fier;

Coaste de porc la cuptor rețetă. Zinc

- prin consumarea a 100 de grame de carne de porc se asigura 30% din necesarul zilnic de zinc;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

- conform studiilor, persoanele care exclud din dieta carnea, de orice tip, se confrunta cu deficienta de zinc;

- fierul, zincul si vitamina D continute de carnea rosie sunt absorbite mai eficient de catre organism, spre deosebire de alte alimente care le contin;

Coaste de porc la cuptor rețetă. Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o buna sursa de energie, avand efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.

Citeste si: Chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne

Prin continutul de antioxidanti esentiali, carnea de porc asigura o mai buna imunitate a organismului.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Contraindicații

Negatita, carnea de porc poate fi purtatoare de paraziti sau boli latente.

Servita dupa indepartarea partilor pline de grasime si gatita fara a fi prajita in ulei, carnea de porc are un continut scazut de grasimi.

Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat

Coaste de porc la cuptor rețetă. In schimb, consumarea partilor pline de grasime reprezinta un factor de risc pentru nivelul de colesterol ca urmare a continutului bogat de grasimi saturate.

Coaste de porc la cuptor rețetă simplă și delicioasă

Ingrediente

  • 1,5 kg de coaste de porc spalate si sterse
  • 2 linguri cu mustar
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 3 catei de usturoi curatati si spalati
  • 10 fire de cimbru spalate
  • 6-7 frunze de salvie spalate
  • o lingurita cu boia
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 4-5 linguri cu apa

Coaste de porc la cuptor reteta 
Coaste de porc la cuptor reteta 

Citeste si: Omleta. Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața

Coaste de porc la cuptor rețetă. Mod de preparare

Pasul 1:

Tocam marunt cimbrul si frunzele de salvie. Pregatim un bol mare in care zdrobim usturoiul. Adaugam salvia, cimbrul, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam bine toate ingredientele pana cand obtinem o pasta, conform  gustos.ro

Coaste de porc la cuptor rețetă. Pasul 2:

Coaste de porc la cuptor rețetă. Punem coastele de porc in pasta pregatita si le ungem bine. Acoperim bolul cu folie alimentara si il introducem in frigider pentru minim o ora.

Citeste si: Gogosi de post cu miere. Reteta de post de gogosi cu miere

Coaste de porc la cuptor rețetă. Pasul 3:

Dupa aproximativ 45 de minute, incalzim cuptorul si pregatim o tava. Scoatem carnea de porc marinata din frigider si o asezam in tava pregatita.

Pasul 4:

Turnam peste bucatile de coaste cele 4-5 linguri cu apa si punem deasupra sosul ramas in bol. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Coaste de porc la cuptor rețetă. Pasul 5:

Coaste de porc la cuptor rețetă. Din cand in cand scoatem vasul din cuptor si stropim coastele de porc cu sosul din tava.

Citeste si: Icre toxice. Aceste icre sunt toxice pentru om

Coaste de porc la cuptor rețetă.  Pasul 6:

Cand carnea este rumenita si se indeparteaza usor de pe oase, scoatem preparatul din cuptor.

Pasul 7:

Coaste de porc la cuptor rețetă. Servim cald, cu garnitura preferata si salate sau muraturi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si