Omleta. Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața
Omleta este una dintre cele mai gustoase preparate de la micul dejun. Puțini știu însă cum se prepară corect o omletă delicioasă. Iată secretele!
Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat. Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.
Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.
Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle. Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă. Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Legumele sunt încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiți legume deja gătite. Le puteți sota direct în tigaie și scurgeți excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.