Close sidebar
Close sidebar

OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va convoca o reniune a comitetului său de urgență pentru a evalua dacă variola maimuței reprezintă „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Laura Macovei,

OMS, întâlnire de urgență pentru a discuta pe tema variolei maimuței: „O urgență de sănătate de interes internațional”


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Întâlnirea va avea loc în data de 23 iunie.

Acesta este cel mai înalt nivel de avertizare emis de OMS, care în prezent se aplică doar în cazul pandemiei de coronavirus şi poliomielitei.

Creşterea numărului de cazuri este „neobişnuită şi îngrijorătoare”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite Agerpres. 

Considerăm că situaţia necesită un răspuns coordonat din cauza. Experţii internaţionali ne vor ajuta să înţelegem mai bine virusul ”, a adăugat şeful OMS.

Peste 3.000 de cazuri în întreaga lume

Până în prezent, există peste 1.600

de cazuri confirmate şi 1.500 de cazuri suspecte de variola maimuţei în acest an, dintre care 72 de decese, în 39 de ţări, inclusiv în cele în care acest virus se răspândeşte în mod obişnuit, a anunţat OMS, citat de Agerpres.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Al doilea caz de variola maimuței a fost depistat în România

Virusul provoacă simptome asemănătoare gripei şi leziuni ale pielii, şi se răspândeşte prin contact apropiat. Potrivit OMS, niciun deces nu a fost confirmat în ţările în care boala nu este endemică.

OMS ia în calcul schimbarea numelui variolei maimuței

OMS ia în considerare, în prezent, „schimbarea numelui virusului variolei maimuţei”. „Vom face anunţuri cu privire la noile nume cât mai curând posibil”, a spus Tedros.

Obiectivul OMS este de a ajuta ţările să limiteze transmiterea şi să oprească epidemia prin instrumente dovedite de sănătate publică, inclusiv monitorizarea, urmărirea contactelor şi izolarea pacienţilor infectaţi ”,

a mai spus directorul general al OMS.

Citeste si: Un copil de aproape doi ani a căzut de la etajul unui bloc chiar sub ochii părinților

OMS nu recomandă vaccinarea în masă în acest moment.

În ultimele două zile, au fost raportate și în România două cazuri de infectare cu variola maimuței.

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI