Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion frigorific opt persoane ascunse în semiremorca mijlocului de transport.

Migranții erau în stare de hipotermie

Migranții au fost descoperiți chiar marți, 5 martie, în jurul orei 04:00, în autocamionul condus de un cetățean turc în vârstă de 26 de ani. Transportul de condimente urma să ajungă în Germania, scrie politiadefrontiera.ro.

Din păcate, migranții, respectiv șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au fost transportate de urgență la spital, ei acuzând o stare de rău și hipotermie. Înainte de a suna la 112, polițiștii de frontieră le-au acordat primul ajutor. Persoanele au fost mai apoi transportate la sediul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea ajutorului de specialitate.

Migranți camion frigorific vamă

Imagini din camionul unde au fost găsiți migranții.

[Sursa foto: politiadefrontiera.ro]

Citește și: Mister în cazul morţii voleibalistei Ruxandra Dumitrescu! Sportiva s-a stins subit în urma unui infarct la finalul unui turneu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acum, Poliția de Frontieră Bulgară urmează să continue cercetările în acest caz. Atât șoferul, cât și migranți vor trebui să răspundă întrebărilor puse de oamenii legii.

Precizările făcute de Poliția de Frontieră

”La data de 05.03.2024, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un autocamion tip frigorific, condus de un cetățean turc, în vârstă de 26 ani, care transporta condimente, din Turcia pentru Germania.

La controlul de frontieră, polițiștii au depistat opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile cu condimente.

La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie", se arată într-un comunicatul Poliției de Frontieră Române.

În momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră le-au acordat primul ajutor și au solicitat prin SNUAU 112 sprijin medical.

Poliția de Frontieră mai precizează că laa fața locului au sosit echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, care au transportat persoanele la sediul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de ajutor de specialitate.

După stabilizarea stării de sănătate și externarea cetățenilor străini, aceștia vor fi preluați, împreună cu șoferul turc, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si