Close sidebar
Close sidebar

Ora de vară 2023. Cum trebuie să potrivim ceasurile pe 26 martie 2023. Vom dormi mai puțin!

Ora de vară 2023. Când se schimbă ora în acest an? Iată când se dau ceasurile înainte, pentru a reveni la ora de vară în 2023!

Madalina Grigore,

Ora de vară 2023. Anul acesta dăm ceasurile înainte pe 26 martie 2023

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ora de vară 2023. Iată când se schimbă oră în România! Vom dormi mai puțin! Cum trebuie să nu potrivim celesurile?

De obicei, ora de vara este cu o ora înaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numita, prin contrast cu  ora de vara

, ora de iarna. 

Ora de vară 2023. Anul acesta dăm ceasurile înainte pe 26 martie 2023

[Sursa foto: PixaBay]

Când trecem la ora de vară 2023

În România trecerea la ora de iarnă are loc de două ori pe an cu scopul folosirii mai îndelungate a luminii solare. Anul acesta românii trec la ora de vară pe date de 26 martie 2022. În noaptea de 25 spre 26 martie, ora 03:00 devine ora 04:00.

Trecerea la ora de vara aduce mai putin somn. Este vorba de o oră. Ziua de 26 martie 2023 va avea 23 de ore, în loc de 24 cum are în mod normal.

În prezent,  ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din   martie   (ora 03:00 devine 04:00), și ultima duminică din   octombrie   (ora 04:00 devine 03:00).

O schimbare a orei nu perturbă somnul și ritmurile circadiene. Schimbarea nu poate afecta tiparul de somn timp de cinci până la șapte zile. Trecerea la ora de vară poate avea repercusiuni și asupra psihicului și sănătății.

Citește și: Ziua Eminescu 2023: 173 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești

Citeste si: Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia- kanald.ro

Citeste si: Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Accidentul cumplit din Suceava a fost filmat: Momentul în care mașina se izbește de cisternă și ia foc. O întreagă familie a murit- antena3.ro

„Organismul are nevoie de o perioadă de adaptare a noilor condiții, iar acest lucru se adaptează este stresantă pentru organism din punct de vedere fizic, cât și psihic.

În special, acest efort psihic de adaptare este resimțit la persoanele care sunt predispuse depresiei, anxietății, care au o viață nesatisfăcătoare.

Este vorba de persoane care resimt foarte greu schimbarea și o percep ca pe o destabilizare a vieții.

Această schimbare de oră nu face să conștientizăm că trecem într-un alt sezon și nu determină să observăm schimbările pe care le parcurge natura. Implicit, cei meteosensibili sunt afectați atât din punct de vedere psihologic, cât și somatic.

Se știe că vremea influențează starea de sănătate, și dacă starea de sănătate nu este o funcțională, și partea psihică este afectată.”, explică psihoterapeutul Keren Rosner, citat de gandul.ro.

Ora de vară 2023. Anul acesta dăm ceasurile înainte pe 26 martie 2023

[Sursa foto: PixaBay]

Ce rol are trecerea la ora de vara

Trecerea la ora de vara are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii   Soarelui. Astfel, în lunile de vară, această dată înainte pentru ca principalele activități umane să se desfășoare câte mai multe posibilități pe lumină naturală; în acest fel de energie electrică se iluminat. 

Unii specialiști că  schimbarea orei poate avea consecințe devastatoare  din punct de vedere al sănătății pe termen lung. Mai mult, atât cadrele sanitare, cât și experții în domeniul medicinei susțin că schimbarea orei poate afecta în mod negativ organismul persoanelor care sunt nevoite să treacă de două ori pe an prin această schimbare.

Citeste si: Anul 2025 anunță primirea de noi vouchere! Care sunt persoanele care pot beneficia de ele- kfetele.ro

Citeste si: Radu Ștefan Bănică, mărturii cutremurătoare despre copilărie: ”Am avut în clasa a III-a o petiție anti-Radu, semnată de copii ca să dispar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Accidentul cumplit din Suceava a fost filmat: Momentul în care mașina se izbește de cisternă și ia foc. O întreagă familie a murit- antena3.ro

Experții în domeniu mai spun că, o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la schimbare până la când organismul uman se obișnuiește cu noul fus orar.

Citește și: Fazele lunii în ianuarie 2023. Când avem Lună Nouă și Lună Plină?

De asemenea, schimbarea rutinei, dar și a orelor de somn pot declanșa anumite simptome. Printre acestea se numără: oboseală, insomnii, nervozitate, dureri de cap, dureri musculate, amețeală, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului.

Citește și: Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2022: Cele mai puțin cunoscute tradiții pentru cea mai scurtă zi din an

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI