Un oraș din țara noastră a ajuns să atragă atenția la nivel internațional. Localitatea a fost inclusă în topul orașelor europene, clasament care se bazează pe un sondaj la care au luat parte peste 70 de mii de locuitori.

Orașul atrage mai mulți turiști de la an la an, iar mulți oameni care locuiesc de ani întregi aici se declară mulțumiți de oraș și de oportunitățile și părțile pozitive pe care le oferă.

Citește și: Cinci căței, recuperați din mijlocul unui incendiu de către pompierii din Târgu Jiu. Salvatorii au venit din timpul liber să stingă flăcările

cluj napoca, turisti, ue

Cluj-Napoca, în topul orașelor din Europa

Cluj-Napoca este considerat unul dintre cele mai bune orașe din țara noastră, iar acum este privit cu ochi buni și la nivel internațional. Potrivit unui raport realizat de Uniunea Europeană, Clujul se află pe locul 10 în topul orașelor europene și este comparat cu Zurich.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Aproximativ 9 din 10 locuitori ai Clujului s-au declarat mulțumiți de orașul lor, iar 94% dintre aceștia au precizat că sunt satisfăcuți de calitatea vieții din oraș. Cluj-Napoca este fruntaș și la un alt capitol. S-a situat pe locul doi în topul oportunităților de angajare, acest lucru fiind datorat în special sectorului tehnologic. La acest capitol, 73% dintre locuitorii care au răspuns la sondaj au afirmat că nu le este deloc greu să își găsească un loc de muncă în oraș.

Alte orașe din acest top care ocupă locuri fruntașe sunt Zurich și Groningen, cel de-al doilea fiind situat pe locul 2 în clasamentul menționat. Acesta este văzut drept un loc de trai sigur pentru imigranți și membrii comunității LGBTQ+. 86% dintre localnici au declarat că se simt în siguranță în acest oraș.

Și Copenhaga se află în topul celor mai bune orașe din Europa, fiind pe locul al treilea, cu un număr de 96% dintre localnici mulțumiți. Copenhaga este considerat cel mai puțin corupt oraș de pe continent, cu un procent de 20% în ceea ce privește corupția raportată în administrația publică locală. Totuși există și minusuri. Găsirea unui imobil pentru locuit la un preț rezonabil este o sarcină foarte dificilă aici

Citește și: VIDEO Cutremur de 7,4 grade în nordul statului Chile, lângă granița cu Argentina. Ce pagube a produs

cluj napoca, turisti, ue


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si