Taxele locale în Bacău nu se vor mai dubla, după ce consilieri locali de la mai multe partide au convocat o ședință extraordinară a Consiliului local, în care s-au votat noile taxe, transmite presa locală.

Citește și: Guvernul s-a răzgândit. Blochează o parte dintre majorările salariale de 5% promise bugetarilor

Fără ședința de ultim moment, s-ar fi aplicat automat noile taxe propuse de municipalitate, unele dintre ele urmând să crească cu 100%.

Proiectul referitor la discuția noilor taxe a fost retras de la ședința ordinara de către primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

"Primarul Viziteu a fost acuzat de inconștiență și de încercarea de a impune o povară financiară suplimentară locuitorilor în plină perioadă de criză", notează publicația Desteptarea.

Taxele din Bacău urmau să se dubleze

Taxele din Bacău urmau să se dubleze

[Sursa foto: Desteptarea.ro]

Mesajul consilierilor PSD: nu se mai dublează taxele din Bacău

PSD Bacău a criticat într-un comunicat de presă comportamentul primarului Lucian Viziteu, care ar fi putut duce la dublarea taxelor și impozitelor locale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Social democrații precizează că „majoritatea responsabilă din Consiliul Local” a convocat o şedință a CL la ora 17.10

pentru a împiedica dublarea taxelor pentru apartamente propusă de primarul Viziteu pentru anul 2024.

Potrivit propunerii consilierilor locali PSD, taxele pentru proprietarii de apartamente din oraș vor rămâne la același nivel ca în anul curent, evitând astfel dublarea propusă de primar.

Această decizie a fost luată în interesul comunității și pentru a asigura stabilitatea financiară a locuitorilor, transmite Ziarul de Bacau.

Nu toate taxele și impozitele locale din Bacău vor crește cu 13,8%

În conformitate cu prevederile Codului Fiscal care impun indexarea cu valoarea inflației a taxelor și impozitelor, majoritatea din Consiliul Local a aprobat o actualizare cu 13,8%, conform valorii inflației comunicată de Institutul Național de Statistică.

Taxele pe proprietate, însă, rămân la nivelul anului 2023, deci creșterea este zero!

Ce spune primarul Bacăului Lucian Viziteu despre taxele și impozitele din 2024

"Taxele și impozitele locale rămân neschimbate! În ciuda alarmiștilor de serviciu, nicio schimbare dramatică a nivelului de impozitare nu s-a produs în urma deciziilor din cele două ședințe de Consiliu Local care au avut loc astăzi. După cum ne-am obișnuit în ultimele luni, voturile importante se dau în CL Bacău doar după puțin spectacol", a scris primarul Bacăului pe Facebook.

Primarul Lucian Viziteu a fost ales în 2020 pe listele USR.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Potrivit edilului USR, impozitele pe proprietate rămân la nivelul din 2023 iar o serie de alte taxe, cum ar fi cele de acces la Bazinul de Înot, sunt indexate cu rata inflației.

"O fi 2024 an electoral cu mare miză pentru mulți, dar trebuie să ieșim o dată pentru totdeauna din logica otrăvirii fântânilor și a pârjolirii câmpurilor înaintea alegerilor și să începem să gândim strategic, pe termen lung, pentru interesul băcăuanilor, nu al politicienilor.

Dincolo de detaliile tehnice și de răfuielile politice, important este să se înțeleagă faptul că impozitele pe proprietate rămân la nivelul din 2023 iar o serie de alte taxe, cum ar fi cele de acces la Bazinul de Înot, sunt doar indexate cu rata inflației, conform obligației din codul fiscal. Oricine susține altceva minte", a mai spus Viziteu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si