Odesa a rămas până acum în mare parte neatinsă de la invazia Ucrainei de către Rusia, în data de 24 februarie 2022, dar amenințarea devine tot mai mare pe zi ce trece.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin a primit încă o lovitură grea. Ucrainenii au lichidat un ofițer de grad înalt

În urma bombardamentelor din această dimineață de la artileria navală rusă din Marea Neagră, mai multe case din Odesa au fost distruse, relatează purtătorul de cuvânt al administrației regionale Sergei Bratchuk, citat de Nexta.

Nu au fost raportați răniți.

Odesa, următoarea-țintă a Rusiei

Generalul britanic Richard Barrons a vorbit duminică la BBC despre ce ne putem aștepta de la strategia militară a Rusiei în zilele următoare.

„Vor ataca orașele și teritoriile pe care simt că trebuie să le dețină”, spune el. În acest sens, orașul-port ucrainean Odesa este următoarea țintă a Rusiei în sud, a explicat oficialul britanic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: "Iadul pe pământ". Cadavrele sunt lăsate pe străzi, iar bolile se răspândesc

"Capturarea Odesei ar izola economia Ucrainei de rutele comerciale prin intermediul Mării Negre", spune el.

Rușii vor menține și presiunea asupra Kievului între timp, adaugă el, pentru că acesta era centrul de greutate politic. Dar ei știu că Kievul un obiectiv prea mare și „prea bine apărat pentru a-și forța pătrunderea în întregul oraș”.

 

Dronele rusești au invadat cerul Odesei

Oraşul-port Odesa din sudul Ucrainei a înregistrat duminică o creştere a activităţii dronelor ruseşti deasupra oraşului şi zonei sale înconjurătoare, informează luni agenția germană DPA.

Citeste si: Putin recrutează cetățenii din Asia Centrală care locuiesc în Rusia

"Cu toate acestea, totul este calm, nu există atacuri", a declarat liderul militar regional Maksim Marcenko pentru Ukrainska Pravda.

Forţele aeriene ucrainene au tras asupra dronelor inamice, a spus el, otrivit Agerpres. "S-a confirmat deja că unele dintre aceste drone au fost doborâte", a adăugat el. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si