Close sidebar
Close sidebar

Orasul spaniol unde nu exista politie si toata lumea e angajata! Fiecare salariat primeste 1.200 de euro pe luna si casa gratis

Un oras fara politie, fara infractiuni, rata mica a somajului si posibilitatea de a-ti construi casa exact unde doresti. Suna ca o poveste SF, nu-i asa?

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ei bine, in apropiere de Sevilla, aproximativ 2.750 de persoane locuiesc in aceasta „utopie socialista”, sub coordonarea primarului Juan Manuel Sánchez Gordillo, devenit un „Robin Hood spaniol”.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Oraselul Marinaleda functioneaza ca o cooperativa comuna, unde lucreaza toti cetatenii. Fiecare angajat este platit cu 1.200 de euro pe luna. Totodata, oamenii care doresc sa se mute in acest loc primesc o casa gratis, daca indeplinesc urmatoarele conditii: au o familie si sunt rezidenti ai acestui oras de cel putin 2 ani, noteaza The Mirror.

Guvernul din Andaluzia, regiunea de care apartine satul, ofera gratuit materialele necesare pentru construirea locuintelor.

"Trebuie sa ne regandim valorile, ca societate de consum, precum si valoarea pe care o acordam banilor, egoismului si individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca aceasta experienta sa se extinda in intreaga lume”, a declarat Juan Manuel Snachez Gordillo.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI