Close sidebar
Close sidebar

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Sănătăţii, cu participarea premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban participă, luni, la o şedinţă care are loc la Ministerul Sănătăţii, în contextul incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ.

Georgiana Balaban,

Ludovic Orban - ședință urgentă, 16 noiembrie 2020. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul Ludovic Orban participă acum la o şedinţă care are loc la Ministerul Sănătăţii.

Discuţa are loc în contextul incendiului produs în week-end la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ şi al controalelor care au loc, începând de luni, la toate secţiileATI din ţară.

În cursul serii de duminică şi al nopţii, poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, până la ora 2:00 noaptea, ridicând mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incendiuluui de la Secţia ATI.

Incendiul s-a produs sâmbătă seară, iar zece persoane murit şi patru cadre medicale au fost rănite.

Un medic care era de gardă şi care a suferit arsuri a fost transportat duminică în Belgia.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”.

Orban dă replica după ce Nelu Tătaru a afirmat că ”suntem vinovaţi toţi din această ţară” pentru situaţia de la Piatra Neamţ

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că nu trebuie judecate toate secţiile de terapie intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, însă trebuie remediate problemele, astfel încât secţiile să fie sigure.

 Ludovic Orban a fost întrebat, luni, ce părere are despre declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, referitoare la faptul că ”suntem vinovaţi toţi din această ţară” şi a afirmat:

Î ntr-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Premierul a afirmat că este momentul în care trebuie rezolvate problemele, iar secţiile de terapie intensivă să fie sigure.

Orban vorbește despre victimele incendiului de la Piatra-Neamț. [Sursa foto: google]

”Din punctul meu de vedere, acum vremea noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări prin respectarea normelor de protecţia sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care ne apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare necesară de modernizare, de reparaţii pentru a putea conferi siguranţa în secţiile de Terapie Intensivă, care este oricum siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă, nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât să sprijinim managementul spitalelor pentru a putea asigura toate dotările şi toate lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă”, a mai declarat premierul.

Citeste si: Mesajul Guvernului pentru românii din străinătate, care vor să revină în țară de Crăciun

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Ce planuri are Guvernul Orban cu piețele. "Nu mai folosiţi termenul închiderea pieţelor"

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI