Close sidebar
Close sidebar

Ordonanta care ajuta plagiatorii merge mai departe: Comisia pentru invatamant din Senat a respins cererea de reexaminare depusa de Iohannis si a trimis-o la votul definitiv

Comisia pentru invatamant din Senat a respins cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, proiect care ajuta doctoratele plagiate si ofera autonomie universitatilor. Legea va merge luni in plenul Senatului pentru votul final, Senatul fiind camera decizionala. Comisia de invatamant din Senat este condusa de Ecaterina Andronescu.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Anterior, si Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare, in luna septembrie.
Practic, daca Legea va fi votata, CNATDCU (un Consiliu a carui credibilitate a fost consolidata prin deciziile de plagiat in cazuri de rasunet, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea) va fi scos din circuuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat.
Modificarile aduse de lege au fost "altoite" de parlamentari pe o Ordonanta de Urgenta (nr. 4/2016) adoptata la cererea fostului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care a vrut sa creeze noi instrumente legale pentru rezolvarea sesizarilor de plagiat. Una dintre prevederile legii, careia i s-a opus presedintele Iohannis, este ca paseaza in curtea scolilor doctorale- universitatile acreditate sa organizeze studii de doctorat- atat responsabilitatea de a acorda calitatea de conducator de doctorate, dar si de a analiza sesizarile privind plagiatele din doctorate, CNATDCU urmand sa avizeze verdictul.
Raportul Comisiei de invatamant din Senat arata ca decizia de a respinge cererea presedintelui Iohannis a fost luata cu majoritate de voturi in sedinta din 5 octombrie.
Ultima sansa ca Legea sa nu intre in vigoare in forma dorita de parlamentari este atacarea ei la Curtea Constitutionala de catre presedinte, in caz ca exista indicii de neconstitutionalitate.

Anterior, si Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare, in luna septembrie.Practic,

daca Legea va fi votata, CNATDCU (un Consiliu a carui credibilitate a fost consolidata prin deciziile de plagiat in cazuri de rasunet, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea) va fi scos din circuuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat.

Modificarile aduse de lege au fost "altoite" de parlamentari pe o Ordonanta de Urgenta (nr. 4/2016) adoptata la cererea fostului ministru al Educatiei, Adrian Curaj, care a vrut sa creeze noi instrumente legale pentru rezolvarea sesizarilor de plagiat.

Una dintre prevederile legii, careia i s-a opus presedintele Iohannis, este ca paseaza in curtea scolilor doctorale- universitatile acreditate sa organizeze studii de doctorat- atat responsabilitatea de a acorda calitatea de conducator de doctorate, dar si de a analiza sesizarile privind plagiatele din doctorate, CNATDCU urmand sa avizeze verdictul.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Raportul Comisiei de invatamant din Senat arata ca decizia de a respinge cererea presedintelui Iohannis a fost luata cu majoritate de voturi in sedinta din 5 octombrie.
Ultima sansa ca Legea sa nu intre in vigoare in forma dorita de parlamentari este atacarea ei la Curtea Constitutionala de catre presedinte, in caz ca exista indicii de neconstitutionalitate, relateaza Hotnews.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI