Coronavirus. În ultimele 24 de ore, în afara Chinei au fost raportate de aproape două ori mai multe cazuri decât în China, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că riscul de răspândire a coronavirusului este acum foarte ridicat la nivel global.

Astfel, coronavirusul se răspândeşte în prezent mai rapid în afara Chinei decât în interiorul acestei ţări, evoluţie care conduce lumea în teritoriu necunoscut, dar epidemia poate încă să fie ţinută sub control, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Coronavirus. Un motiv de îngrijorare

Ghebreyesus a spus că epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia sunt un motiv de mare îngrijorare, dar că există dovezi că metodele de supraveghere dau rezultate în Coreea de Sud, cea mai afectată ţară în afară de China, şi că epidemia poate fi ţinută sub control în această ţară.

Citeste si: Al treilea deces din cauza coronavirusului în Franţa

“Ne aflăm în teritoriul nemarcat – nu am văzut niciodată un agent patogen respirator capabil să se transmită la nivel de comunitate, dar în acelaşi timp acesta poate fi ţinut sub control prin măsuri corecte”, a declarat şeful OMS într-o conferinţă de presă la Geneva.

Coronavirus
Coronavirus

Lupta cu coronavirusul ar trebui să devină un pod al păcii, a spus Tedros, comentând faptul că Statele Unite susţin trimiterea de ajutoare medicale în Iran, în pofida tensiunilor dintre cele două ţări.

Coronavirus. 3.044 de decese

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a urcat la 3.044, potrivit unui calcul realizat de Reuters.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Un oficial american a declarat că este îngrijorat că datele din Statele Unite, unde sunt în prezent 75 de cazuri confirmate şi două decese, ar putea creşte în săptămânile următoare.

Citeste si: Țara în care CORONAVIRUSUL a făcut ravagii: 66 de morţi şi 1.501 de cazuri de infectare

”Când ai un număr de cazuri identificate, iar persoanele respective au fost în comunitate pentru o perioadă, veţi vedea mult mai multe cazuri decât anticipaţi”, a declarat dr. Anthony Fauci, şeful diviziei pentru boli infecţioase a National Institutes of Health, la CNN.

Coronavirus. 26 de decese în Coreea de Sud

Coreea de Sud a anunţat luni 26 de decese şi 599 de infecţii, numărul total al cazurilor ajungând la 4.335, după cea mai mare creştere zilnică anunţată sâmbătă.

Dintre noile cazuri din Coreea de Sud, 377 au fost în oraşul Daegu, unde se află o ramură a bisericii Shincheonji Church of Jesus, de unde au provenit cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, după ce unii membri au vizitat oraşul chinez Wuhan, unde a apărut noul coronavirus.

Guvernul din Seul a cerut procuraturii să deschidă o investigaţie de crimă împotriva liderilor bisericii, care nu ar fi colaborat aşa cum ar fi trebuit cu autorităţile.

Coronavirus
Coronavirus

Citeste si: Bilanțul deceselor provocate de Coronavirus crește de la o oră la alta

În oraşul chinezesc Wuhan, din provincia Hubei, a fost închis unul dintre cele 16 spitale construite special pentru epidemie, după externarea tuturor bolnavilor trataţi de coronavirus.

Informaţia a coincis cu scăderea puternică a numărului de noi cazuri în provincia Hubei, dar China rămâne în alertă pentru persoanele care pot reveni acasă cu virusul din alte ţări.

Citeste si: Familie recent întoarsă din Italia, ținută în carantină în condiții inumane! În salon erau doar 17 grade Celsius: „Am cerut să mergem la toaletă și nu ni s-a permis”

Virusul a ajuns în 53 de țări

În afara Chinei, virusul s-a răspândit rapid, în 53 de ţări, cu peste 6.500 de cazuri şi peste 100 de decese.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Bilanţul deceselor din Italia a crescut luni cu 18, la 52, iar numărul total al cazurilor a ajuns la 2.036, în creştere de la un număr de 1.694 de cazuri înregistrat duminică.

Coronavirus
Coronavirus

În Iran, o altă ţară grav afectată de coronavirus, numărul infecţiilor a atins luni 1.501, iar numărul deceselor a ajuns la 66.

Letonia, Arabia Saudită şi Senagal au raportat luni primele cazuri. În Marea Britanie, care are 36 de cazuri confirmate, premierul Boris Johnson a cerut populaţiei să se pregătească pentru creşterea numărului de cazuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si