Astfel, deşi cazurile din regiune sunt în scădere faţă de săptămâna anterioară, există un risc semnificativ de boală şi decese, din cauza ratelor scăzute de vaccinare în Ucraina, precum şi în rândul celor peste 2 milioane  de ucraineni care au fugit din ţară în zonele învecinate, de asemenea, cu rate scăzute de vaccinare, precizează CNN. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îngrijorată că războiul din Ucraina ar putea agrava pandemia de Covid-19

Rata de vaccinare împotriva Covid-19 a Ucrainei este de aproximativ 34%, în timp ce cea a Republicii Moldova, ţară vecină, este de aproximativ 29%, potrivit datelor oficiale. 

Citeste si: O companie medicală nu mai oferă servicii gratuite refugiaților ucraineni, pentru că majoritatea le cereau din mașini de lux

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au fost înregistrate un total de 791.021 de cazuri noi de Covid-19 şi 8.012 noi decese în Ucraina şi în ţările învecinate, între 3 şi 9 martie, se arată într-un raport al OMS, publicat duminică.

China declară stare de război și închide un întreg oraș după depistarea unui singur caz de Covid-19

La Dongning este vorba de cazul de infectare al unui bărbat în vârstă de 40 de ani, lucrător în port, în timp ce la Suifenhe a fost descoperit infectat un muncitor în vârstă de 39 de ani dintr-o zonă comercială de import-export, conform autorităţilor chineze.

Citeste si: Raport OMS: Consecințele economice ale COVID ar putea agrava problema consumului de alcool în Europa

Autorităţile din Dongning au anunţat plasarea oraşului „în stare de război”: circulaţia tuturor mijloacelor de transport a fost oprită, iar orice persoană care doreşte să părăsească oraşul trebuie să prezinte un test negativ realizat cu cel mult 24 de ore înainte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si