Frumos ambalati, cu nuca, rahat, mac sau cacao, simpli sau impletiti, de toate marimile si formele, cozonaci pentru toate gusturile au umplut rafturile magazinelor.
Din compozitiei lipsesc laptele si ouale. Pe etichete scrie negru pe alb: cozonacii industriali sunt plini de amidon din porumb, lapte praf, gluten din grâu, drojdie comprimata, arome sintetice, indulcitori artificiali, conservanti, coloranti- toti extrem de periculosi pentru sanatate.
Nutritionistii spun ca acesti cozonaci sunt nocivi si pot provoca probleme serioase de sanatate.
Dacă vreți să îi faceți în casă, nu uitati sa folositi faina integrala sau fainuri fara gluten: de hrisca, mei, naut, soia, cocos, migdale. Multi cumparatori sunt constienti de pericol si recunosc ca isi risca sanatatea cu bunastiinta.
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a analizat in laborator 31 de sortimente de cozonac, pe care le gasim in supermarketuri.