Ouă ochi. Sunt delicioase, adorate de cei mici și sunt de obicei mâncate la micul dejun sau la prânz alături de bacon puțin rumenit. Deși este o mâncare banală, ascunde câteva secrete de care trebuie să țineți cont dacă vă doriți să nu dați greș.

Ouă ochi. Secretul unui mic dejun reușit

Metoda care nu dă greș niciodată este: focul la minim.

Astfel ai nevoie de o tigaie unsă cu unt una non-adereanta,in care sa nu mai pui nimic. Spargi ouale si, dai focul la minim si le lasi sa stea 10 minute.
Nu trebuie decât să condimentezi ouăle cu sare și piper și să aștepți să fie gata. Nici nu trebuie să le miști, albușul se va coace încet, iar gălbenușul va rămâne intact. Poți să le mănânci alături de o felie de pâine prăjită.

Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect
Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect

Citeste si: Şapte poliţişti din Chitila, cercetaţi disciplinar după ce un bărbat şi-a înjunghiat soţia, deşi aceasta avea un ordin de protecţie

Citeste si: Atenție bucureșteni! Un individ agresiv umblă dezbrăcat pe peronul Gării de Nord

Ouă ochi. Pentru ca ouăle să iasă perfecte, trebuie să fie foarte proaspete.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect
Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect

Ouă ochi. De ce este bine să le consumăm

Oul este un produs deosebit de valoros pentru alimentaţia omului din cele mai vechi timpuri, datorită bogăţiei în factori nutritivi indispensabili organismului cât şi gradului ridicat de asimilare a nutrienţilor din compoziţia sa.

Un ou mare conţine:
• Vitamina B12 (Cobalamina): 9% din DZR (necesarul zilnic)
• Vitamina B2 (Riboflavina): 15% din DZR
• Vitamina A: 6% din DZR
• Vitamina B5 (Acid pantotenic): 7% din DZR
• Seleniu: 22% din DZR
• Ouăle conţin

şi cantităţi mici din aproape toate vitaminele şi mineralele necesare corpului uman... inclusiv calciu, fier, potasiu, mangan, Vitamina E, acid folic şi multe altele. Un ou mare conţine 77 de calorii, 6 grame de proteine, 5 grame de grăsimi şi urme de carbohidraţi.

Este important să înţelegem că nu toate ouăle sunt la fel. Găinile sunt adesea crescute în fabrici, în cuşti şi sunt hrănite cu alimente pe bază de cereale, care modifică compoziţia finală a substanţelor nutritive din ouă. Este cel mai bine să cumpărăm ouă îmbogăţite cu Omega-3 sau care provin de la găini crescute cu iarbă, care sunt mult mai hrănitoare şi mai sănătoase. Cu toate acestea şi ouăle obişnuite de la supermarket sunt o alegere bună dacă nu vi le puteţi permite pe celelalte.

Ouă ochi. Cum știi dacă un ou este proaspăt

Pentru a verifica prospețimea unui ou înainte de a-l sparge, se va plasa cu atenție oul într-un vas cu apă. Un ou proaspăt se va scufunda imediat până la fundul vasului, în timp ce un ou mai vechi sau stricat (clocit) va pluti aproape de suprafața apei datorită formării de gaze în interiorul acestuia.

Citeste si: Aviz negativ al CSM pentru Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, propuse la conducerea Parchetului General şi a DIICOT

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

O a doua metodă de verificare este spargerea unui ou într-o farfurie cu fund plat. Gălbenușul unui ou foarte proaspăt are un aspect rotund și compact, iar albușul este tulbure, consistent și nu se îndepărtează de gălbenuș. Un ou mai vechi va conține un gălbenuș mai aplatizat, care se poate sparge ușor, și un albuș mai transparent și mai diluat (apos), care se împrăștie în farfurie.

Atunci când ouăle devin clocite (se strică) gălbenușul se va înverzi și va emana un miros sulfuros când este spart. Cu toate aceste informații utile, puteți să pregătiți un mic dejun perfect cu ouă ochi.

Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect
Ouă ochi. Singura regulă de aur pentru un ou ochi perfect


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si