Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor europene, a anunțat că valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024.

"O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe", a scris ministrul Câciu pe Facebook.

Citește și: Cardurile de energie expiră în scurt timp. Greșeala care-i poate lăsa pe români fără banii de la stat

Oficialul guvernamental a explicat că, în urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, s-a obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

"În aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat. Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal", a adăugat ministrul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Inițial, beneficiarii cardurilor de energie au fost avertizați să plătească facturile până la data de 27 decembrie, acestea urmând să expire după 1 ianuarie 2024.

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Românii care au dovedit că sunt eligibili pentru acest program "Sprijin pentru persoanele vulnerabile" au primit noile carduri de energie în perioada 1–30 septembrie, pentru a putea utiliza tranșa a II‑a.

Ajutorul plătit din bani europeni are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul s-a acordat în două tranșe, a câte 700 lei fiecare.

Citește și: Cât îi costă căldura pe bucureșteni la iarnă? Nicușor Dan: ”Preţul gigacaloriei rămâne plafonat”

Serviciile și produsele care s-au putut plăti sunt: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Cum pot fi folosite cardurile de energie

Plata altor produse sau servicii decât cele pentru care este destinat cardul se pedepsește cu amendă contravențională între 4.500–6.000 lei.

Pe lista beneficiarilor de carduri de energie se află pensionarii cu pensii mai mici de 2.000 lei, persoanele cu handicap, familiile cu alocaíe de susținere și persoanele cu ajutor social. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si