Avertisment îngrijorător venit din partea economistului-şef al Băncii Mondiale (BM), reputata Carmen Reinhart: redresarea economiei mondiale în urma crizei generate de pandemia de coronavirus (COVID-19) ar putea dura cinci ani.

"Este probabil să vedem o revenire rapidă după ridicarea tuturor restricţiilor, dar redresarea ar putea dura cinci ani", a afirmat oficialul într-o intervenţie video la o conferinţă care s-a desfăşurat la Madrid.

Citeste si: Ce soție frumoasă are Emil Boc! Oana a împlinit 50 de ani și este lector universitar FOTO

Potrivit economistului-șef de la BM, recesiunea provocată de pandemie va dura mai mult în unele ţări decât în altele. Cel mai grav aspect al crizei actuale este acela că vor fi exacerbate inegalităţile, iar cei mai săraci vor fi mai loviţi în ţările bogate, în timp ce statele sărace vor fi mai afectate decât cele bogate, a explicat Reinhart.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ratele de sărăcie, în creștere

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, ratele sărăciei pe plan global vor creşte în urma crizei, a avertizat economistul şef al Băncii Mondiale.

Citeste si: Ce salariu are soția marelui actor Alexandru Repan? Cu 31 de ani mai mică decât partenerul ei, Simona este angajată la minister EXCLUSIV

În 2015, anul din care datează cele mai recente date ale Băncii Mondiale, un număr de aproximativ 734 milioane de persoane din întreaga lume trăiau în sărăcie extremă, adică aproximativ 10% din populaţia mondială.

Însă numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă, adică cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi, a continuat să crească de la debutul pandemiei, conform Agerpres. Această deteriorare se datorează unei combinaţii între locurile de muncă distruse de pandemie şi dificultăţilor de aprovizionare, care complică accesul la hrană.

Carmen Reinhardt
Carmen Reinhardt, economista-șefă a Băncii Mondiale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si