Panouri fotovoltaice 2023. Criza energetică declanșată de ruperea relațiilor cu Rusia i-a făcut pe tot mai mulți români să se gândească la instalarea de panouri solare.
Citește și: VIDEO- Virgil Popescu a vorbit despre ”taxa pe soare”: ”Nu se introduce absolut nicio taxă”
Panouri fotovoltaice 2023. Bugetul prevăzut pentru panourile fotovoltaice, în 2023, este de trei miliarde lei, bani cu care se vor putea fi finanţa peste 150.000
proiecte, a transmis vineri ministrul Mediului, Tanczos Barna.
Panouri fotovoltaice cu bani de la stat
Anul trecut au fost aprobate peste 40.000 de cereri de finanţare pentru panouri fotovoltaice, iar interesul a fost unul uriaş.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"În România sunt peste trei milioane de case intabulate, locuinţe unifamiliale, teoretic care ar putea avea nevoie de sisteme fotovoltaice pentru a deveni independente sau semi-independente din punct de vedere al energiei electrice", a declarat ministrul Mediului, pentru Agerpres.
Panouri fotovoltaice 2023. Autoritățile s-au gândit să suplimenteze bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din cetăţenilor.
"Pentru a sprijini cetăţenii în instalarea acestor sisteme de producere a energiei electrice, în 2023 continuăm programul, construim acum bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu- n.red)
şi vom bugeta pentru acest program o sumă de cel puţin patru ori mai mare decât anul trecut.(...) Trei miliarde lei este bugetul prevăzut pentru fotovoltaice, în 2023, şi vom putea finanţa cel puţin 150.000 de proiecte, faţă de 40.000", a spus Tanczos Barna.
Panouri fotovoltaice 2023: ce probleme birocratice sunt
Ministrul a menţionat că, în paralel, s-au purtat discuţii cu unităţile administrativ-teritoriale pentru a găsi soluţii de eficientizare şi de reducere a birocraţiei în implementare a programului şi şi-a exprimat convingerea că "anul acesta numărul celor care vor putea aplica va fi de ordinul sutelor de mii".
Panouri fotovoltaice 2023. Tanczos a mai subliniat că se analizează şi posibilitatea finanţării capacităţilor de stocare. Acesta a făcut referire şi la limitările legate de capacităţile de producţie şi de instalare a sistemelor fotovoltaice.
"Desigur, există şi alte limitări, limitări de ordin economic şi de ordinul capacităţilor de producţie a sistemelor fotovoltaice şi a capacităţilor de instalare. Deci, nu numai partea financiară, de finanţare, este importantă, e important să vedem şi cât pot instala firmele care se ocupă de aşa ceva şi ce cantităţi se pot importa în România", a mai arătat Tanczos Barna.