Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun

Papa Francisc a îndemnat miercuri, comunitatea internaţională ”să garanteze securitatea” în Orientul Mijlociu, mai ales în Siria, în mesajul său de Crăciun sub formă de tur de orizont al unei ”umanităţi rănite” pe toate continentele, relatează AFP.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

În tradiţionalul său discurs "Urbi et Orbi" (”Către oraşul Roma şi lume”), suveranul pontif a îndemnat la ”îmblânzirea inimii noastre adesea întărite şi egoiste”, pentru a-i face ”să zâmbească pe copiii din întreaga lume”, abandonaţi sau victime ale violenţei.

Însă în primul rând către Orientul Mijlociu s-a îndreptat Papa, unde numeroşi copii ”suferă războiul şi conflictele”.

Citeste si: Papa Francisc a anunţat că a fost blocat în lift, duminică, timp de 25 de minute

Suveranul pontif, care tocmai a împlinit vârsta de 83 de ani, a apărut zâmbind în balconul inundat de soare al palatului pontifical, pentru a-şi susţine discursul din 25 decembrie în faţa a aproximativ 55.000 de credincioşi, adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

El a dorit să transmită un mesaj de alinare ”mult iubitului popor sirian care nu vede încă sfârşitul ostilităţilor ce au sfâşiat ţara în acest deceniu”.

Francisc a îndemnat ”guvernele şi comunitatea internaţională să găsească soluţii care să garanteze securitatea şi coexistenţa paşnică a popoarelor din regiune”.

Citeste si: Papa în România 2019. Ce a avut principesa Margareta sub scaun la ceremonia de la Blaj

De la 16 decembrie, forţele regimului sirian, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intensificat bombardamentele în nord-vestul Siriei, iar lupte violente la sol le opun jihadiştilor şi rebelilor, în pofida unui armistiţiu anunţat în august.

Suveranul pontif s-a gândit, de asemenea, la o ”susţinere a poporului libanez”- zguduit de o contestare politică fără precedent-, exprimându-şi speranţa ca ţara ”să-şi redescopere vocaţia de a fi un mesager al libertăţii şi armonioasei coexistenţe a tuturora”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI